audiUn tânăr din Arad este cercetat penal, după ce a fost prins de polițiștii de frontieră de la Porțile de Fier I la volanul unui autoturism Audi A 6 radiat din circulaţie în Germania şi cu certificatul de înmatriculare fals.
Bărbatul de la volan, este din Arad, are 25 de ani și a fost de­pistat de autoritățile de frontieră când s-a prezentat pentru controlul documentelor necesare trecerii frontierei. Cu această ocazie, poliţiştii mehedințeni au constat că certificatul de înmatriculare al autoturismului, emis de autorităţile austriece în anul 2009, nu conţinea unele elemente de siguranţă şi, de asemenea, era confecţionat dintr-o hârtie de proastă calitate.
Având suspiciuni cu privire la autenticitatea actului respectiv, po­liţiştii de frontieră de la PTF Porțile de Fier I l-au supus unei verificări cu lampa cu lumină ultravioletă şi au ajuns la concluzia că acesta este fals, deoarece nu întruneşte condiţiile unui document autentic. Continuând cercetările poliţiştii de frontieră au stabilit că autoturismul a fost radiat din circulaţie în Germania din data de 6 iulie 2012.
Arădeanul este cercetat acum pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi punerea în circulaţie a unui autovehicul neînmatriculat şi cu numere false de înmatriculare.

Recomandările redacției