falsOfiţerii Serviciului de Investigare Fraude au reţinut un bărbat, care şi-a atribuit calitatea de reprezentant al unei societăţi comerciale, reuşind în acest mod să înşele mai multe firme, creând un prejudiciu de peste 105.000 de lei.
„Poliţiştii au stabilit faptul că, în perioada decembrie 2012-februarie 2013, Ioan B., de 62 de ani, din Şomoşcheş, şi-a atribuit în fals calitatea de reprezentant al unei societăţi comerciale din Târgu Neamţ şi a achiziţionat diferite mărfuri (materiale de construcţie şi piese auto), de la mai multe firme din judeţele Arad, Timiş şi Bihor utilizând instrumente de plată (file CEC şi bilete la ordin), fără a avea disponibil în cont şi specimen de semnătură”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Camelia Tuduce.
Prejudiciul creat prin acest mod de operare este de peste 105.000 de lei.
Bărbatul a fost reţinut şi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă. Instanţa de judecată a emis pe numele acestuia un mandat de ares­tare preventivă pentru 29 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a bărbatului.
(C.G.)

Recomandările redacției