SAMSUNGSituaţie greu de imaginat în municipiul Arad. Un bărbat a rămas fără curent electric, după ce a refuzat să plăteasca facturile exorbitante venite de la compania de electricite şi primite în ultimul an. Deşi are în imobilul ce are puţin peste 40 de metri pătraţi doar două becuri, un televizor, o maşină de spălat şi un frigider, omul s-a trezit că are de achitat facturi între 5.000 şi 28.000 de lei. Debranşat pentru a doua oară în ultimul an, bărbatul şi-a cumpărat o baterie de maşină ca să se poată uita la televizor.
„Am fost debranşat de două ori într-un an de la curent pentru că nu pot plăti facturile. Sunt enorme. Eu nu am fabrică aici în casă, să zic că folosesc non-stop curent. Acum iar nu avem curent şi e foarte greu. Copiii vin de la şcoală şi trebuie să se gră­bească să îşi facă temele îna­inte de întuneric, că apoi nu mai văd. Ca să avem lumină, avem o baterie de maşină la care am legat un bec mic. Tot aşa ne uităm şi la televizor. E legat la baterie. Ziua o încarc la serviciu şi până dimineaţa e descărcată”, a po­vestit Dumitru Grila, proprietarul casei.
Bărbatul are doi copii şi s-a întors de doi ani de la muncă din străinătate. Câştigă la locul de muncă salariul minim pe economie, aşa că îi este imposibil să achite facturile de zeci de mii de lei. Totul a pornit la începutul anului trecut, când angajaţii societăţii de furnizare a curentului electric au schimbat contoarele. „În urmă cu un an de zile eu am făcut o greşeală şi am citit contorul vecinilor. De atunci a înce­put totul. Eu stau la apartamentul cu numărul trei şi am crezut că trebuie să citesc contorul al treilea, dar nu era aşa. Au venit facturi tot mai mari şi apoi am fost debranşat pentru că nu-mi permit să le plătesc”, a mai spus Dumitru Grila.
De atunci bărbatul a avut numai probleme. A făcut zeci de sesizări, a cerut schimbarea contorului, însă problemele nu s-au rezolvat. Ultima factură de plată primită se ridică la aproape 300 milioane de lei vechi, cu tot cu solduri. „Sunt disperat, nu ştiu ce să mai fac. Nu am cum să fac un asemenea consum. Acasă nu fac producţie, nu ştiu de ce nu se normalizează situaţia asta. Ne e greu, eu câştig 800 de lei şi banii ăştia poate că i-aş putea plăti în cinci ani de zile şi asta cu sacrificii. Noi avem şi tarif social, înainte aveam facturi normale între 28 şi 45 de lei”, a concluzionat arădeanul.
Reprezentanţii societăţii de furnizare a curentului electric susţin că vor face o anchetă şi abia apoi vor formula un punct de vedere.

Recomandările redacției