Ce fac un arădean și un timișorean când sunt pasionați de alpinism? Vor să își depășească limitele și să cucerească culmile – la propiu și anume, vârful Ama Dablam (6856 metri) din Himalaya. Cei doi – Sebastian Sbîrcea și Daniel Ianchis au terminat tot ce au aveau de pregătit și au plecat spre Nepal.

Expediția care a luat start pe 6 octombrie va dura o lună de zile, iar scopul principal este escaladarea vârfului Ama Dablam, considerat cel mai frumos munte din lume, cât și unul din cele mai dificile vârfuri din Himalaya.

Acest proiect este o provocare, atât pentru Sebastian Sbîrcea cât și pentru Daniel Ianchis, prietenul și coechipierul lui coardă. Pentru a putea năzui la cucerirea unui asemenea munte, cei doi s-au pregătit îndelung, fizic și psihic. Pentru pornirea într-o expediție de acest calibru obținerea informațiilor despre ruta urmată, zonele expuse ale traseului și logistica necesară sunt vitale. Bazându-se pe experiența acumulată și pe încredere, cei doi alpiniști vor aborda ruta sud-estica a vârfului Ama Dablam.

Asociația Speologica Speowest Arad și Serviciul Public Județean Salvamont-Salvapeo Arad sunt parteneri în organizarea expediției, alături de sponsori care au contribuit la realizarea acesteia. Cei doi vor încerca să trimită informații în decursul expediției lor.

 

Recomandările redacției