taximetristUn taximetrist din Arad a fost lovit de un client, care i-a vandalizat şi maşina, în urma unei curse din noaptea de duminică spre luni, pe traseul Arad – Curtici. În urma agresiunii şi distrugerii maşinii, taxime­tristul, care lucrează pentru Compania de Taxi Verbiţă, a depus o plângere la Poliţie.
În noaptea de duminică, taximetristul aştepta un nou client în staţia de taxi de la Fortuna. Un cetăţean austriac i-a cerut să-l ducă până la Curtici. Potrivit taximetristului, odată ajunşi la destinaţie, în curtea unei fabrici din Curtici, austriacul a devenit violent şi l-a lovit peste cap, în urma unei discuţii despre plata cursei. „L-am luat din staţie de la Fortuna. Am văzut că nu ştie bine limba română şi am vorbit în germană. Mi-a cerut să-l duc la Curtici. Apoi, nu a mai scos nici un cuvânt, pe tot parcursul drumului. Cred că era sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, nu ştiu ce să zic”, a spus taximetristul Lucian Ardelean. Odată ajunşi la Curtici, austriacul şi-a ieşit din fire şi a lovit taximetristul şi maşina acestuia. „Când am ajuns la destinaţie a spus că-mi va da contabila banii pentru cursă, iar când i-am cerut lămuriri m-a lovit peste cap şi a coborât din maşină. A luat un bolţar şi l-a arun­cat prin geamul din dreapta faţă, spăr­gându-l. Apoi, a încercat să arunce bol­- ţarul prin parbriz, dar am dat maşina în spate şi nu a reuşit decât să-l izbeas­că de capotă, unde a lăsat o urmă considerabilă”, a mai spus Ardelean.
În momentele următoare, taximetristul a apelat numărul de urgenţă 112, solicitând intervenţia Poliţiei. Poliţiştii din Curtici au fost martorii unei noi tentative de agresiune din partea cetăţeanului aus­triac. „De faţă cu poliţiştii, a încercat să mai dea încă o dată cu bolţarul în ma­şină, dar a fost împiedicat. Ulterior, poliţiştii i-au dat o amendă de 500 de lei, iar eu am depus o plângere penală pentru lovire şi distrugere”, a mai po­vestit Ardelean. (C.G.)

Recomandările redacției