O uşă uitată deschisă a fost ca şi o invitaţie la furt pentru un bărbat din Arad. Acesta a profitat de faptul că nimeni nu era prin preajmă şi a intrat în curtea unor arădeni de unde s-a servit cu nişte bucăţi de tablă pe care intenţiona să le vândă la fier vechi.
Proprietarul a descoperit rapid faptele şi a sunat la 112 pentru a cere ajutorul jandarmilor. Oamenii legii au intervenit prompt şi au recuperat bucăţile de tablă.
„La dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad a fost sesizat un caz de furt ce a avut loc într-un imobil situat pe strada Voinicilor din municipiul Arad. Apelul a fost făcut de proprietarul imobilului. Acesta le-a declarat jandarmilor că un bărbat a intrat în grădină, profitând de o uşă deschisă. A sustras două bucăţi de tablă pe care le-a transportat apoi cu ajutorul unui cărucior. Bărbatul a fost identificat în scurt timp la câteva sute de metri de adresa respectivă. Acesta a recunoscut cele întâmplate şi a precizat că intenţiona să valorifice tabla la un centru de colectare a fierului vechi”.
Prejudiciul a fost recuperat iar bunurile sustrase au fost restituite proprietarului. Jandarmii i-au întocmit suspectului, în vârstă de 25 de ani, domiciliat în municipiul Arad, actele premergătoare începerii urmăririi penale, fiind susceptibil de săvârşirea infracţiunii de „furt calificat”.

Recomandările redacției