spital 2Un copil de doar două luni a ajuns în comă la spital, după o bătaie cruntă. Nu se ştie sigur cine este cel care i-a aplicat atât de devreme corecţia primită, dar cel mai probabil, aceasta a fost aplicată de tatăl său. Totuşi, luaţi la întrebări de poliţişti, nici el şi nici mama băiatului nu au recunoscut că bebeluşul ar fi fost lovit. Le-au spus medicilor că băieţelul s-a înecat cu lapte. Doar că fractura craniană şi coastele fisurate au vorbit în locul copilului despre caznele la care a fost supus.
Bogdan, băieţelul de doar două luni de zile este mezinul familiei. Deşi foarte tineri, părinţii săi mai au încă trei copii în grijă. Fac parte cu toţii dintr-o familie nevoiaşă şi împart o cameră dintr-o locuinţă sărăcăcioasă din Vinga. La sfârşitul săptămânii trecute, cel mai mic a ajuns la spital în stare gravă. Avea corpul plin de lovituri, iar asta le-a ridicat medicilor semne de intrebare.
„Copilul a ajuns la Unitatea de Primiri a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean în comă, adus de către echipajul SMURD. A suferit un traumatism cranian şi avea mai multe coaste rupte. Noi am sesizat Poliţia şi s-a decis trimiterea copilului la secţia de neurochirurgie din cadrul spitalului din Timişoara”, a declarat medic Adrian Wienner, director medical în cadrul Spitalului Judeţean Arad.
Părinţii sunt cercetaţi de poliţişti
La această oră, medicii oferă un prognostic rezervat pentru băieţelul de doar două luni. Dacă îşi va reveni va avea nevoie de foarte multe operaţii. Cea care i-a dat viaţă nu vrea să vorbească, mai exact să spună adevărul, dar poliţiştii au ridicat hainele pline de sânge ale bebeluşului, care sunt analizate la această oră de criminalişti. Femeia susţine sus şi tare că micuţul fie s-a înecat cu lapte, fie a căzut din pat. Îi susţin varianta şi rudele cu care locuieşte în casă. O locuinţă de pământ, foarte mică, în care stau peste 12 persoane. „Nu i-au făcut nimic, nu l-a bătut nimeni. Probabil s-a înecat cu lapte şi din cauza asta să fi păţit ceva. Mai au şi alţi copii şi nu îi bate nimeni”, a spus un vecin.
Femeia de 21 de ani şi concubinul ei de 27 au împreună patru copii.
Poliţiştii arădeni au demarat o anchetă. Aşteaptă un raport medico- legal, pentru a vedea ce măsuri vor lua împotriva părinţilor. „În acest caz atât mama cât şi tatăl sunt cercetaţi, ei au calitate de suspecţi, fiind cercetaţi pentru lovituri şi alte violenţe”, a declarat subcomisar Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Arad.
Şi Direcţia pentru Protecţia Copilului a început o anchetă în acest caz. „Colegii mei au început ancheta, aş­teptăm rezultatele investigaţiilor medicale ca să putem lua o măsură, mai ales că în familie sunt mai mulţi copii”, a precizat Angelica Stana, purtător de cuvânt al DGASPC Arad.
Daca băieţelul nu va supravieţui, poliţiştii vor schimba încadrarea juridică a faptei în lovituri cauzatoare de moarte, iar cel care l-a bătut pe băiat va sta ani buni după gratii.

Recomandările redacției