falsPoliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Curtici au depistat o persoana care a încercat să treacă ilegal frontiera, folosindu-se de documentele unei alte persoane .
În data de 26.04.2013, orele 06.30 la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasager în trenul I.C. „346-1”, care circula pe relaţia Bucureşti – Viena, o persoană de sex masculin care s-a legitimat cu un paşaport de serviciu Congo.
Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana în cauză nu este una şi aceeaşi cu cea din fotografie, motiv pentru care bărbatul a fost condus la sediul P.F. pentru cercetări. În urma verificărilor s-a stabilit că bărbatul este cetăţean congolez, în vârstă de 25 de ani.
Acesta a declarat că a primit paşaportul de la o persoană de cetăţenie nigeriană, contra sumei de 200 euro. „Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii că­lătoriei persoanei în cauză şi cercetarea acesteia sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Poliţiei de Frontieră Arad, Adelina Limban.
(C.G.)

Recomandările redacției