Într-unul dintre numerele trecute ale ziarului nostru vă informam că procurorii DIICOT au făcut descinderi în 18 judeţe, printre care şi Aradul, într-un caz de evaziune fiscală  în care se vorbeşte de un prejudiciu de 15 milioane de euro. De asemenea, anchetatorii susţin că cele două reţele infracţionale aflate în vizor cu ocazia acestei acţiuni au pus în vânzare şi produse alterate. „Există suspiciuni de punere în circulaţie de produse alterate care erau trimise către abatoare pentru a fi procesate şi amestecate cu alte produse care ulterior au fost puse în consum, respectiv de trasmitere a produselor de carne alterate către o firmă de catering aparţinând soţiei unui dintre membrii grupării pentru a fi preparată şi oferită spre consum”, se mai arată în comunicat.

Drept consecinţă, conducerea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor a dispus să fie făcute controale în toate supermarmarketurile din ţară. Astfel, la nivel naţional au fost verificaţi 401 operatori economici, la 161 dintre ei constatându-se diverse abateri. Pe cale de consecinţă, a fost retrasă temporar de la comercializare o cantitate de 94 de tone, iar 19 tone au fost retrase definitiv de pe piaţă.  

La nivelul judeţului au fost verificaţi 12 agenţi economici, atât din categoria supermarketurilor, cât şi din cea a magazinelor de carne, fiind descoperită o cantitate mică de carne de pasăre, care nu avea pe ambalaj traducerea în limba română. Astfel, comisarii au aplicat o amendă de 5.000 de lei.

Lucian Şerban

Recomandările redacției