copilUn bărbat a încercat să iasă din ţară cu copilul său, deşi nu avea actele necesare trecerii graniţei. Poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit un băiat în vârstă de doi ani, ascuns de tatăl lui pe bancheta din spate a unui autoturism, încercând astfel să îl treacă ilegal frontiera româno-maghiară, fără efectuarea formalităţilor de frontieră.
În data de 31 mai, în jurul orei 03.30, la Punctul de Trecere al Frontierei Vărşand, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul român Pardalian C., în vârstă de 44 ani, care conducea un autoturism marca „Renault”, înmatriculat în Anglia. În autoturism se aflau ca pasageri două persoane, cetăţeni ro­mâni, cu vârste cuprinse între 22 ani şi 41 ani, toţi cu domiciliul pe raza judeţului Cluj.
Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontiera arădeni au descoperit, ascuns pe bancheta din spate a autoturismului şi acoperit cu o pătură, un minor în vârstă de doi ani. Toţi pasagerii autoturismului au fost conduşi la sediul sec­to­- rului pentru declaraţii şi clarificarea situaţiei.
Din verificări a rezultat faptul că tatăl băiatului este unul dintre pasagerii aflaţi în maşină, se numeste Sirbian M., şi are 22 ani. Acesta a motivat gestul său prin faptul că dorea să ajungă în Italia, iar minorul nu poseda paşaport şi nu a putut obţine nici împuternicire notarială din partea mamei, deoarece aceasta este plecată în Italia. „Persoanelor implicate în această cauză, li s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de participa­ţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Poliţiei de Frontieră Arad, Adelina Limban.
(C.G.)

Recomandările redacției