festÎn premieră, Aradul va găzdui în curând un eveniment ecvestru cu elemente inedite.

Asociația Agroturism Club Sportiv Slătioara din județul Arad, în colaborare cu Romsilva Arad, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad, Consiliul Județean Arad, Centrul Cultural Județean Arad o la Hipodromul din Arad, în 24 – 26 aprilie 2015, Festivalul Ecvestru – Cupa “Sfântul Gheorghe”, ediția I-a.

Evenimentul este organizat sub patronajul Federației Ecvestre Române, cu  20 de probe propuse. Peste 80 de cai din ţară cât şi din strainătate vor intra în competiție, concurenții având de îndeplinit criterii de calificare pentru Finalele de Campionat Național la disciplinele la care iau parte.

Ideea festivalului – concurs este una nouă, fiind organizată în concordanță cu alternativa creată de Federația Ecvestră Internațională la formatul olimpic. Cu alte cuvinte, dezvoltă un cadru de exprimare a tuturor disciplinelor ecvestre, nu doar celor recunoscute de CIO.

Pe lângă concurenții de obstacole, probă completă și dresaj se vor întrece și cei de la atelaje și voltije. Evenimentul se adresează cu precădere copiilor, juniorilor și se urmărește evaluarea performanței cailor în competiție.

În 1993 s-a organizat la Arad, pentru ultima dată, concursul oficial Cupa Federației Române la Obstacole. De atunci Aradul nu a mai abordat într-un cadru oficial și la un asemenea nivel sportul ecvestru.

Organizatorii își propun ca Festivalul Ecvestru Cupa „Sfântul Gheorghe” să devină o tradiție în Arad și un punct de reper pentru concursurile de la nivel european, Consiliul Județean introducându-l în platforma Aradul Contează !

Ineditul din cadrul competiției constă în desfășurarea probelor în cinci discipline, după cum urmează: atelaje: CAN 1* format 3 (dresaj + conuri în aceeași zi), concurs Complet: Derby nivel Prenovici / Novici (dresaj + derby), dresaj: copii, juniori, seniori (câte două teste), obstacole: Cai tineri, copii, Nivel E, D, C, Ștafetă, „Ride & Drive” și voltije: începători.

Recomandările redacției