AIESEC

60 de tineri străini vor vizita Aradul în perioada 24 iulie-17 august ca parte a proiectului internațional “Discover Romania Beyond Dracula” lansat de AIESEC România.

Programul a fost conceput datorită faptului că turiștii străini identifică România doar cu Dracula, habar neavând ce alte comori se găsesc pe teritoriul țării noastre. Izabela Catîru, Chief Marketing Officer al AIESEC România, declară: Vom invita 60 de tineri din 25 de țări pentru a le face cunoscute frumusețile țării noastre, pentru a ne cunoaște cultura și pentru a spune și altora experiențele pe care le-au trăit aici. Venind în ajutorul strategiei naționale de creare a unei imagini pozitive la nivel global, noi considerăm că o promovare neconvențională, de tip testimonial, prin care străinii să le transmită prietenilor de acasă experiențele reale pe care le-au trăit în România, este una cu un impact mare și vizibil pe termen mediu și lung. Și cum Social Media reprezintă cele mai importante canale de comunicare în masă la ora actuală, grupurile sociale ale participanților din străinătate vor fi informate zilnic cu privire la experiențele pe care prietenii lor le au în România.”

Proiectul va începe în perioada 20-23 iulie, timp în care tinerii vor participa la traininguri profesionale de pregătire în următoarele domenii: jurnalism, blogging, fotografie, editare foto-video și social-media. Scopul acestor traininguri este ca cei 60 să-și poată documenta experiențele trăite în România prin articole postate pe blogurile personale, pe blogul național al organizației și pe Facebook și Twitter, dar și prin reportaje TV și radio. Organizatorii speră ca astfel, aceștia să-și convingă familia și prietenii că România e o ţară frumoasă ce merită să fie văzută.

Trainingurile vor fi urmate de vizite pe tot teritoriul țării care se vor desfășura pe trei zone. Aradul face parte din prima zonă, împreună cu Craiova, Oradea și Timișoara. A doua grupă este reprezentată de București, Constanța, Galaţi, Iași și Pitești. Ultima zonă include orașele Brașov, Cluj-Napoca, Sibiu și Târgu-Mureș.

Tinerii vor avea la dispoziție trei zile (18-20 august) pentru a disemina materialul adunat de pe teren. În cea de-a patra zi vor fi organizate trei expoziții de poze la București, Cluj-Napoca și Timișoara, unde străinii vor putea să-și expună creațiile.

Cei 60 de tineri vor participa și la evenimentul Global Village, care va avea loc pe data de 23 august și se va desfășura pe litoralul Mării Negre. Acesta este menit să promoveze voluntariatul în rândurile tinerilor. Tot aici, cei 60 vor putea să-și promoveze la rândul lor țara de proveniență prin prezentarea unor aspecte mai puțin cunoscute pe plan internațional.

Ultimele evenimente se vor desfăşura în perioada 24-31 august, după care cei 60 de străini se vor întoarce acasă cu amintiri de neuitat.

Comunicat de presa AIESEC nr. 1

 

Daiana Dămăcuș

Recomandările redacției