SAMSUNGO femeie în vârstă de 56 de ani a fost salvată la timp, iar medicii încearcă acum să o ajute să îşi dorească să trăiască din nou. Aceasta a fost scoasă din apele îngheţate ale Mureşului, unde încercase să intre pentru a-şi pune capăt zilelor. Incidentul a avut loc la sfârşitul săptămânii, în apropiere de terenul de sport al Colegiului Naţional „Moise Nicoară”.
Cei care au scos-o la timp din apă şi au sunat la 112 pentru a cere ajutorul medicilor au fost mai mulţi trecători care întâmplător au asistat la toată scena în timp ce se aflau la plimbarea de seară. Aceştia au văzut femeia, udă din cap şi până în picioare în apropiere de mal. S-au gândit imediat că ceva nu este în regulă şi au mers spre ea şi au ajutat-o să iasă la mal.
Între timp a ajuns şi echipajul SMURD care i-a accordat primul ajutor. „Am fost solicitaţi la o tentativă de suicid. A fost vorba despre o femeie care este în evidenţă la spitalul de Psihiatrie şi care urmează tratament. Aceasta a fost preluată de pe malul Mureşului cu o uşoară hipotermie şi transportată la Unitatea de Primiri a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean Arad pentru îngrijiri medicale şi investigaţii”, au precizat medicii care au preluat pacienta.
Medicii spun că femeia este o mai veche pacientă de-a lor şi care periodic se prezintă la Unitatea de Primiri a Urgenţelor cu diferite probleme medicale. Situaţia se repetă de fiecare dată atunci când, aceasta uită să îşi ia tratamentul prescris de către medicii psihiatri. În plus, chiar vinerea trecută, de dimineaţă a fost externată din spital, după ce îşi primise tratamentul şi părea să se simtă mai bine dar din păcate, câteva ore mai târziu a încercat să îşi ia viaţa. După ce starea sa de sănătate s-a ameliorat iar femeia şi-a revenit, a fost internată din nou la spitalul de Psihiatrie pentru tratament de specialitate. Medicii îi vor administra medicamente potrivite şi vor încerca să o convingă că viaţa merită trăită.
Psihologii spun că în astfel de situaţii, esenţială este susţinerea primită din partea familiei. În multe cazuri, o vorbă bună, primită din partea celor dragi ajută mai mult decât o poate face medicaţia.
Poliţiştii au fost şi ei prezenţi la faţa locului şi au deschis o anchetă.

Recomandările redacției