lemnUn tânăr de 27 de ani din Săvârşin a intrat în atenţia poliţiştilor Secţiei numărul 8 Poliţie Rurală Săvîrşin după ce a furat lemne din pădure. Din cercetările efectuate de către oamenii legii, s-a stabilit că, la sfârşitul lunii februarie, bărbatul a tăiat fără drept, trei arbori din specia salcâm, din pădurea aparţinând unui bărbat de 53 ani din comuna Săvârşin.
Prejudiciul a fost recuperat în tota­litate, iar cel care a tăiat ilegal arborii a fost sancţionat contravenţional, cu suma de 500 lei.
Rămânem în acelaşi domeniu şi precizăm şi faptul că o serie de transporturi ilegale de material lemnos au fost oprite de poliţişti. În cadrul acţiunilor organizate de către poliţiştii Compartimentului Silvic, în trafic a fost tras pe dreapta un şofer din judeţul Argeş, care transporta trei metri steri lemn de foc fără a deţine documente de provenienţă şi transport.
Şi poliţiştii Secţiei numărul 7 Lipova l-au depistat pe Ionel C., de 23 ani si pe Neculae R, de 52 ani, ambii din Conop, care transportau fiecare, trei metri steri de material lemnos, specia carpen, fără a deţine documente de însoţire a materialului lemnos
Conform Legii, cei în cauză au fost sancţionaţi contravenţional cu suma de 2.000 lei, fiecare, iar materialul lemnos a fost reţinut în vederea confiscării.

Recomandările redacției