bebelusUn italian în vârstă de 34 de ani este anchetat de poliţiştii din Bacău după ce, în cursul zilei de luni, a fugit cu bebeluşul în vârstă de cinci luni pe care îl are cu o tânără de 26 de ani din localitatea băcăuană Asău. Bărbatul a fost prins la Arad, în timp ce încerca să iasă din ţară.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bacău, tânăra a anunţat Poliţia că bărbatul a dispărut împreună cu bebeluşul, iar la mai puţin de 24 de ore de la dispariţie italianul şi fetiţa de cinci luni au fost identificaţi în judeţul Arad, cel mai probabil bărbatul având intenţia să părăsească România.

„Prioritate pentru Poliţie în aceste activităţi desfăşurate pentru identificarea celor doi a fost copilul. Atât cetăţeanul italian, cât şi copilul vor fi aduşi astăzi la Bacău, urmând să se stabilească împrejurările în care au avut loc evenimentele. Bărbatul va fi anchetat de poliţişti pentru a vedea dacă în cauză sunt întrunite elementele constitutive ale vreunei infracţiuni”, a declarat, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bacău, Narcisa Butnaru.

De asemenea, poliţiştii, care spun că nu se poate vorbi despre o răpire în acest caz, au dispus internarea bebeluşului într-un spital pentru a fi evaluat medical.

Italianul de 34 de ani are de mai mult timp o relaţie cu tânăra de 26 de ani din Bacău, în ultima perioadă ei locuind în Italia. De curând, tânăra revenise cu copilul în România. Bărbatul s-a întors şi el din Italia luni, când a plecat cu bebeluşul.

Atât italianul, cât şi tânăra din Bacău au deschis acţiuni civile in instanţă, fiecare în ţara lui, pentru încredinţarea copilului, a cărui cetăţenie trecută în acte este cea italiană.

SURSA: http://www.realitatea.net

Recomandările redacției