Mai erau doar 15 minute din cele 12 ore de serviciu pe care Lucian și Adrian mai trebuiau să le desfășoare până la încheierea acestuia. Făceau parte dintr-o patrulă mixtă, Poliție – Jandarmerie și executau o misiune de menținere a ordinii publice.

Făcuseră mulți kilometri, au patrulat în multe localități din județul Arad și nu au avut probleme deosebite, însă un apel telefonic, prin care se anunța un grav accident de circulație, i-a îngrijorat.

Au plecat numaidecât spre zona indicată, iar în autoturism s-a așternut o liniște apăsătoare. Niciunul dintre ei nu scotea o vorbă. Gândurile celor doi erau îndreptate spre cei implicați în eveniment. Se rugau să nu fie nimic grav. În câteva minute au ajuns la fața locului și abia atunci au înțeles că este grav.

Strigătele de ajutor, care se auzeau dintr-un autoturism avariat, nu i-au descurajat nicio clipă, ci dimpotrivă , cu profesionalismul dobândit în mulți ani de muncă, au acordat primul ajutor persoanei în suferință. Nu l-au putut scoate din autoturism , de altfel nici nu au încercat. Era încarcerat și o manevră greșită îi putea face mai rău.

Poate nu toți înțelegem cât este de important ca în astfel de cazuri, trebuie să fi aproape de victimă, să o ți de mână și să o asiguri că totul va fi bine. Trebuie să o faci să uite de durere și să-i câștigi încrederea.

Asta au făcut Lucian și Adrian până la sosirea echipajelor de descarcerare și ambulanță. Au rămas acolo și au acordat sprijin colegilor lor până când persoana rănită a fost scoasă din autoturism și transportată la spital, chiar dacă au trecut multe ore peste ora la care trebuiau să iasă din serviciu. Nu se gândesc niciodată la acest lucru, sunt obișnuiți, iar familiile lor știu că atunci când Lucian și Adrian întârzie să vină acasă, este pentru că cineva are nevoie mare de ajutorul lor. Este vorba despre agent șef adjunct Adrian Bolojan al IPJ Arad și plutonier adjutant Lucian Olari din cadrul IJJ Arad.

Recomandările redacției