alegeAsociaţia Ieromonah Arsenie Boca şi Asociaţia Brâncoveanu, ambele din Arad, în parteneriat cu Campania de informare „Alege Viaţa!” organizează sâmbătă, 22 martie 2014, a treia ediție a „Marşului pentru Viaţă”. Acest eveniment are o amploare națională, urmând să se desfășoare simultan în peste 27 de orașe ale României.

Scopul Marșului pentru Viață este afirmarea dreptului la viaţă al copiilor nenăscuţi din momentul concepţiei, respectul faţă de viaţă în toate fazele şi ipostazele ei, nevoia de sprijinire a familiei, formată dintr-un tată şi o mamă, ca temelie a societăţii.

Anul 2014 este al 22-lea an consecutiv de scădere demografică în România, Aradul fiind unul dintre cele mai afectate oraşe. Scăderea natalităţii, identificată ca factorul principal al crizei demografice, va continua să cauzeze adâncirea dezechilibrului ecomomico-social dacă nu va fi stăvilită, în primul rând prin politici guvernamentale de restricţionare şi oprire a avorturilor şi de încurajare a natalităţii, cum deja se întâmplă în mai multe ţări europene.

În timpul marșului va fi lansat un manifest adresat societății şi clasei politice. Prin acesta se cere adoptarea unei atitudini şi legislaţii favorabile vieţii şi familiei, în contextul în care România are cea mai ridicată rată a avortului dintre toate ţările Uniunii Europene și suferă o degradare accentuată a importanței familiei în viața socială.

„Conform datelor de la ultimul recensământ, în ultimele două decenii, România a pierdut, numeric, 4.000.000 de locuitori, iar populația a îmbătrânit vizibil. Aproximativ 8 milioane de copii, doar conform statisticilor oficiale, au căzut victime avorturilor. Pierderile sunt inestimabile şi ele afectează vizibil toate aspectele vieții, de la piaţa forţei de muncă şi bugetele de pensii sau asigurări de sănătate și până la puterea creativă a neamului nostru. În viitor, România va depinde în mare parte de imigrație, pentru a putea exista în continuare. Fără copii, România moare!“, ne-a declarat Ana Maria Jitea, unul dintre organizatorii marşului.

În Arad Marşul pentru viaţă are ca punct de plecare Piaţa Avram Iancu, sâmbătă 22 martie 2014, orele 12:00, continuă cu o oprire la Spitalul Matern şi se va finaliza în faţa Catedralei Ortodoxe „Sfânta Treime” cu o cruce de lumânări în memoria copiilor ucişi prin avort.

Recomandările redacției