damilafcmPreședintele Federației Române de Fotbal a dezvăluit în această săptămână că UEFA a semnalat Comisiei de Integritate a FRF un nou meci aranjat pentru pariuri în România. Partida în cauză a alertat sistemul prin care forul european monito­rizează pariurile puse pe aproximativ 29.000 de meciuri disputate pe întreg continentul şi a intrat pe lista neagră. „Am primit recent o sesizare din partea celor de la UEFA. Este vorba despre un meci din Liga a II-a jucat în urmă cu două sau trei etape. Nu pot să vă spun partida, urmează ca oamenii Comisiei de Integritate să ancheteze cazul”, spunea Mircea Sandu ieri.
Conform unor surse federale, partida ce urmează a fi anchetată este ultima disputată pe teren propriu de Damila Măciuca înainte de vizita „Bătrânei Doamne”. Acum trei săptămâni, formația vâlceană a trecut la scor de neprezentare de FC Maramureș. „Cei de la UEFA au informaţii că pe această partidă s-a pariat masiv în Asia și anume pe faptul că Măciuca va câştiga la cel puţin două goluri diferenţă”, au precizat sursele federale redate de liga2.ro despre confruntarea care oricum era considerată dezeechilibrată între o formație ce luptă pentru promovarea în Liga 1 și alta ce se chinuie să supraviețuiască în eșalonul secund.
Mai mult, se știe că patronul moroșenilor, Dan Hotico, face eforturi supraomenești să plătească deplasările echipei și bineînțeles drepturile bănești. Din această cauză, cel puțin teoretic, orice combinație profitabilă i-ar aduce o mare gură de oxigen formației din „Dealul Florilor”. Conducerea celor de la FC Maramureș neagă orice acuzație și se arată dispusă să colaboreze cu comisiile Federației. „Dacă FRF ne va chema la audieri, vom veni cu cea mai mare plăcere. Dacă au informaţii despre jucători, despre orice, noi le stăm la dispoziţie”, a precizat Hotico.
La rândul lor, „oficialii” oltenilor spun răspicat că nu este corect ca numele clubului Damila să fie asociat cu blaturile din fotbal. „Implicarea numelui grupării noastre care exced cadrului sportiv nu este conformă cu realitatea. FC Damila îşi rezervă dreptul de a acţiona în consecinţă împotriva oricărei persoane fizice sau juridice ce aduce atingere prestigiului şi imaginii clubului nostru”, a punctat Lucain Munteanu, președintele clubului vâlcean, care a fost completat de directorul sportiv al „măciucanilor”. „Faptul că noi jucăm cu echipe care sunt suspectate de astfel de jocuri necurate, nu este vina noastră. Concret, la meciul cu Baia Mare, cred că scorul putea fi pe uşor 7 – 0 pentru noi şi exclud varianta în care ar fi existat o înţelegere pentru ca scorul final sa fie 3-0. La acel meci, Damila a avut alte zece ocazii mari de a înscrie, dar acestea nu s-au concretizat, iar ultimul gol a fost marcat în minutul 88. Pe de altă parte, nici nu pot să mă pronunţ în legătură cu atitudinea jucătorilor oaspeţi, pentru că nu putem ştii condiţiile şi problemele clubului res­pectiv. E treaba lor dacă şi-au apărat corect sau nu şansele sau dacă aceasta este sau nu valoarea lor sportivă”, a spus și Bogdan Medrea pentru liga2.ro.
Rămâne de văzut dacă se va demonstra că meciul dintre Damila și FC Maramureș a fost aranjat și dacă răspunsul este afirmativ cine și în ce măsură a fost implicat. După cum afirmam și cu alte ocazii, lupta pentru promovare sau retrogradare s-ar putea da și în birourile Federației sau UEFA, după caz.

Recomandările redacției