neozeelandezUn bărbat de 56 de ani, din Noua Zeelandă, a fost prins trecând graniţa pe câmp, în zona Turnu.
Astfel, poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Turnu au depistat şi reţinut un cetăţean neo­zee­landez care încerca să treacă ilegal frontiera romano-ungară.
La data de 11 aprilie, în jurul orei 19,00, o patrulă formată din poliţişti de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Turnu au reţinut o persoană de sex masculin care se deplasa pe jos, peste câmp, spre frontieră încercând astfel să ajungă ilegal în R.Ungară.
Persoana în cauză a fost reţinută la aproximativ 200 de metri faţă de teritoriul statului vecin.
Bărbatul a fost condus la sediul sectorului Poliţiei de Frontieră iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba de un cetăţean din Noua Zeelandă, în vârsta de 56 ani care intenţiona să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen.
Acesta a delarat că a recurs la această metodă pentru că nu poate intra în Spaţiul Schengen deoarece figu­rea­ză cu restricţie emisă de autorităţile din Olanda
Poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare în vederea începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.
(C. G.)

Recomandările redacției