Selecționata României Under 19, calificată la Campionatul European din 2021, găzduit de țara noastră, s-a reunit începând de duminică, 4 octombrie, pentru un stagiu de pregătire. Acesta se va desfășura pe o perioadă de 7 zile și se va încheia sâmbătă cu un meci amical.

Pentru tricolorii U19 este a doua acțiune din ultimele două luni. În septembrie, tinerii tricolori au efectuat un stagiu de pregătire la Centrul Național de Fotbal Buftea, ce s-a încheiat cu un meci amical cu FC Voluntari, câștigat de România U19 cu scorul de 3 la 2.

Pentru acest cantonament, selecționerul Daniel Oprescu i-a convocat pe următorii jucători:

Portari: Răzvan Sava (FC Torino), Otto Hindrich (CFR Cluj);

Fundași: Darius Grosu (FC Viitorul Constanța), Andrei Iana (CSM Slatina), David Tălmaciu (ACS Kids Tâmpa Brașov), Mădălin Pascu (ACS Sportul Chiscani), Ionuț Mitran (Universitatea Craiova), Alexandru Chilili (FC Voluntari), Nicolae Sima (Turris-Oltul Turnu Măgurele), Ștefan Stefanovici (Sporting Juniorul Vaslui);

Mijlocași: Ovidiu Perianu (FCSB), Ștefan Pănoiu (FC Rapid), Soma Casiadi-Bako (AFK Csikszereda), Botond Szondi (AFK Csikszereda), Florin Bălan (Farul Constanța) Marian Danciu (Universitatea Craiova), Ahmed Bani (Dinamo), Octavian Popescu (FCSB), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova), Alexi Pitu (FC Viitorul Constanța);

Atacanți: Andrei Istrate (FCSB), Ianis Stoica (CSM Slatina).

Sâmbătă, 10 octombrie, la finalul stagiului de pregătire, naționala U19 va susține și un joc de pregătire. Adversarul va fi stabilit zilele următoare.

Euro U19 din 2021, la care România este calificată din oficiu în calitate de gazdă, va reuni 8 echipe. Turneul va debuta pe data de 30 iunie 2021, în total se vor desfășura 15 partide, iar finala competiției se va juca pe 13 iulie, transmit cei de la FRF.

Recomandările redacției