Șoimii Lipova își continuă seria perfectă și rămâne pe primul loc în clasamentul seriei a IV-a după un nou succes, 3-0 pe terenul celor de la Industria Galda.
Elevii lui Sabău nu au avut un început strălucit de partidă, dar la prima ocazie avută au reușit să înscrie. Golgheterul Kevin Trabalka a trimis în plasă de la 14 metri după o combinație cu Sulea. Câteva minute mai târziu, același Trabalka putea mări diferența, dar a trimis slab cu poarta goală în față și a dat oportunitatea unui fundaș advers să respingă. Gazdele au avut ocaziile lor, dar nu au izbutit egalarea și la pauză s-a intrat cu 0-1.
Tot Șoimii au înscris primii și în repriza secundă: Filimon a transformat penalty-ul acordat după faultul comis de portarul Lepădat asupra lui Rusu în minutul 65. Tânărul mijlocaș avea să închidă tabela opt minute mai târziu cu o execuție din lateral după un șut al lui Vasinc respins de portar.
Așadar 0-3 și Lipova își mărește la patru puncte avansul din fruntea seriei, iar în următoarea etapă
liderul va disputa un derby jude­țean, pe teren propriu contra celor de la Gloria Lunca Teuz Cermei.
„Nu mă așteptăm să câș­tigăm de o asemenea manieră, bănuiam că va fi un meci dificil. Adversarii au început tare, mă bucur că nu am cedat presiunii și am deschis apoi scorul. Cheia jocului a fost în actul secund, întrucât știam că stăm mai bine din punct de vedere fizic și am marcat două goluri rapid, pe contraatac. De aceea l-am și introdus pe Va­sinc în locul lui Trabalka. Nu mă gândesc la promovare, deși avem un parcurs peste așteptări. Nu ne-am propus acest lucru, nu suntem pregătiți, nu avem buget pentru Liga a II-a”, a menționat Flavius Sabău pentru ziarulunirea.ro.
„Am început bine meciul, cu presing avansat și recuperări în treimea adversă, dar nu am reușit să înscriem. Adversarul a marcat la prima șansă avută, dând dovadă de pragmatism și calitate la finalizare. Nu avem nici șansă în acest început de campionat, plus lipsa de experiență a câtorva dintre jucătorii noștri sunt factori care ne-au adus în această situație. Ana­lizăm situația, găsim soluții și ne luptăm în continuare”,a declarat antrenorul gazdelor, Paul Ciucă, pentru aceeași publicație imediat după meci.
Formații:
Galda: Lepădat – Schiau, Haiduc, S. Fulea (R. Trif 63), Boancă – D. Lupșan – Frențiu (Baghiu 20), Al. Costea, Cernea, R. Moga (Apetri 75) – Cioară (Bedelean 76)
Lipova: D. Filip – Savin, Calvin, Vasiu, Filimon (Burlă 82) – Poiană, Dobrean (M. Popa 66), S. Popa, D. Rusu (Stoin 78) – Sulea, Trabalka (Vasinc 57)
Arbitri: Constantin Olaru – Marian Costache (ambii Râmnicu Vâlcea), Elena Mazilu (Cluj-Napoca)
Observatori FRF: Lorant Szanto (Târgu Mureș), Nicolae Dima (Gorj)

Recomandările redacției