postaZeci de pensionari din judeţul Arad îşi vor primi luna aceasta banii cu întârziere din cauza unui poştaş care a dispărut cu o sumă importantă de bani. Acesta nu era la prima abatere de acest gen şi tocmai din acest motiv, superiorii săi au decis să-l concedieze la mijlocul lunii decembrie a anului trecut. Aşa se face că acesta, probabil s-a gândit ca în ultimele zile de muncă să nu plece cu mâna goală şi să se servească cu bani pentru a se putea întreţine până când îşi va găsi un alt loc de muncă. A dispărut apoi fără urmă iar poliţiştii îl caută.
Poştaşul de 24 de ani, muncea în localitatea Vladimirescu şi era angajat al poştei din luna februarie a anului trecut. Trebuia să mai împartă luna aceasta banii de pensii iar apoi urma să intre în şomaj. Nu s-a întâmplat însă aşa. A mers la oficiul poştal unde diriginta împărţea banii de pensii. Într-un moment de neatenţie, el a pus însă un teanc de scrisori peste fişicurile cu bani şi când le-a luat înapoi a luat şi bani cu el. Când a fost observată dispariţia banilor, poştaşul se făcuse deja nevăzut. „Noi am sesizat că sunt probleme cu acest factor poştal şi am trimis echipa de control pentru a face verificări. S-au descoperit mai multe probleme iar din acest motiv s-a decis încheierea contractului de muncă cu acest tânăr din data de 18 decembrie, anul trecut. Era acum în preaviz şi mai avea câteva zile de muncă. Nu ştim exact care este prejudiciul, se fac acum verificări pentru a vedea exact despre ce sumă de bani este vorba”, a declarat Dan Ţoldan, director Poşta Arad.
În plus, se pare că tânărul care era găzduit în casa unor arădeni care muncesc în străinătate a plecat şi de acolo cu mai multe bunurile electronice. „E casa unor arădeni care sunt plecaţi în străinătate, le-a fost milă de el şi din acest motiv l-au lăsat să locuiască aici. Am înţeles că a dispărut şi că a plecat de aici. Nu ştiu ce-a luat dar e posibil să fi plecat cu una, alta din casă”, a spus o localnică din Vladimirescu.
Cei mai necăjiţi sunt pensionarii care nu şi-au primit încă pensiile.  „Luna asta trebuia să primim deja pensia dar nu a venit, am înţeles că a fugit poştaşul cu banii. Ne descurcăm mai greu pentru că au fost sărbătorile şi am avut şi noi cheltuieli. Am înţeles totuşi că vom primi alţi bani zilele acestea”, a declarat o pensio­nară păgubită.
În localitatea Vladimirescu părerile despre tânărul poştaş sunt unanime, nimeni nu prea îl avea la inimă. „Dacă nu îi lăsam ciubuc ne dădea tot bani foarte mărunţi de trebuia apoi să mergem la alimentară să îi schimbăm. Eu îi lăsam 2-3 lei dar nu era mulţumit, probabil vroia 10, dar nu poţi în fiecare lună să îi dai aşa. Nu ştiu de ce a făcut una ca asta pentru că el mai primea de la oameni mărunţiş şi mai făcea de un salariu cu siguranţă”, a spus o altă femeie.
Furtul şi dispariţia poştaşului au fost sesizate şi la poliţie unde s-a început deja o anchetă. „Poliţiştii au primit această sesizare. Bărbatul suspectat de furt este căutat iar dacă angajatorul va depune o sesizare în acest sens şi funcţionara oficiului poştal poate fi cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu”, a precizat subcomisar Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Arad
Dacă va fi prins, tânărul poştaş poate răspunde pentru furt şi fals în acte.

Recomandările redacției