De la preluarea puterii de către USL, adică de acum un an de zile, Gheorghe Falcă foloseşte aceeaşi retorică populistă, încercând să dea vina pe cei de la USL pentru toate nereuşitele profesionale. Dacă e vorba de pasajele de pe centură, cei de la USL sunt de vină, că n-au rezolvat problema, deşi Falcă s-a bătut cu pumnul în piept ani de zile că are PD-L-ul la degetul mic, că aduce bani de la Bucureşti. Ba a mai avut şi un secretar de stat la Transporturi, în persoana lui Eusebiu Pistru. Cu toate aceste atuuri, Gheorghe Falcă n-a reuşit în opt ani să facă măcar un pasaj pe centură. Dar dă bine la populaţie să arunci vina pe alţii.
Aceeaşi situaţie e şi cu Cetatea Aradului, pe care n-a reuşit să o treacă în proprietatea municipalităţii, în ciuda faptului că avea influenţă mare la Bucureşti, cel puţin aşa se lăuda, că îl avea pe Oprea la Apărare, amicul naşului. Opt ani de zile n-a reuşit să rezolve problema, dar acum dă vina pe USL că nu poate în şase luni să predea cetatea în braţele Primăriei. Drumurile Arad-Şiria sau Arad –Felnac intră în aceeaşi ca­tegorie a retoricii ieftine, când de fapt în opt ani de zile Gheorghe Falcă, cu toate influenţele, n-a fost în stare să aducă bani pentru a avea şi noi drumuri civilizate.
În aceste zile, Falcă a adus pe tapet noi subiecte şi noi acuze la adresa parlamentarilor USL. Canalul Mureşel, de care n-a fost curios opt ani de zile, deşi ziarul nostru a prezentat de nenumărate ori proble­mele celor din zonă, reabilitarea termică a blocurilor, de care ziarul nostru a scris, la fel, de nenumărate ori că Primăria nu este preocupată de acest subiect, ca să nu mai vorbim de cei de la ULALA care se zbat de ani de zile pentru ca Gheorghe Falcă să asculte măcar doleanţele lor pe această temă sau reabilitarea reţelelor de termoficare, un subiect abordat de sute de ori de presă, societate civilă sau ULALA, de asemenea ignorant de Primărie.

De câteva luni, Falcă ne spune, practic, că el e neputincios în faţa pro­blemlor arădenilor, că nu poate face nici pasaje, nici drumuri, nici trotuare, nici reabilitări de blocuri sau de reţele de termoficare, nu poate aduce Cetatea Aradului în patrimoniul municipiului, nu poate cumpăra clădiri în care funcţio­nează şcoli, nu poate cumpăra Teatrul Vechi. Nu poate nimic, dacă nu îl ajută Măduţa şi Căprar, că de Calimente şi Cristina nu zice nimic, că poate într-o zi ar putea trece la PNL.
Nu ştim de ce n-a spus Falcă toate aceste lucruri în campania electorală. Că de fapt el e neputincios în faţa pro­blemelor arădenilor, ca să nu spunem impotent, că are nevoie de ajutor, adică de Căprar şi Măduţa, fiindcă singur nu se descurcă. Poate dacă ar fi spus aceste lucruri la momentul respectiv, oamenii nu l-ar mai fi votat, pentru că, iată, nu poate să le rezolve problemele, fiindcă nu-l ajută Măduţa şi Căprar. De parcă cei doi ar fi primari, ei ar trebui să se ocupe de atragerea de fonduri în Arad, de investiţii, de drumuri, trotuare, de CET, de ştrand, de transportul public. Să facă treaba în locul lui Gheorghe Falcă, cu alte cuvinte.
Dacă nu mai poate, Gheorghe Falcă ar trebui să iasă să o spună public şi să lase locul altuia, mai viguros, care poate şi care nu are nevoie de ajutor pentru a face treabă.

Recomandările redacției