În perioada 4-22 noiembrie, în școlile din județul Arad: Școala Gimnazială Zădăreni, Școala Gimnazială Secusigiu, Școala Sînpetru German și Școala Aurel Sebeșan din Felnac s-a derulat proiectul ,,Pot Fi Un Coleg Mai Bun”. Acesta a fost organizat de către Oana Alexandra Vale, profesorul consilier școlar din cadrul CJRAE Arad, care este și președinte al Asociației „Învață Să Fii Om”.

Proiectul a fost construit ca o necesitate în lupta împotriva bullying-ului din școli și a avut ca scop principal promovarea unor noi alternative de acțiuni în relația cu colegii cu scopul de a crește coeziunea grupului. Proiectul și-a propus să descurajeze agresorii prin conștientizarea consecințelor faptelor acestora, să încurajeze victimele să vorbească despre ceea ce li se întâmplă și să învețe să aibă o atitudine adecvată situației.

Pentru atingerea obiectivelor în cadrul proiectului s-au derulat acțiuni precum: distribuirea de materiale informative, afișe, fluturași, dezbateri cu invitați din domeniul poliției, al protecției copilului, și al bisericii, dar și cu alți voluntari din alte domenii care s-au pregătit pe această temă. Elevii au avut parte totodată de ore de consiliere de grup efectuate de către profesorul consilier, discuții la clasă cu diriginții, au efectuat compuneri despre bullying în cadrul disciplinei Limba română pe care le-au citit tuturor claselor cu scop motivațional și au vizionat filmul «Minunea» din 2017, a declarat Oana Alexandra Vale, președintele Asociației „Învață Să Fii OM”.

Pe parcursul derulării proiectului elevii au purtat ecusoane cu titlul proiectului, au împărțit prin școală citate motivaționale tuturor, au întocmit filmulețe motivațioanele despre proiect și au format împreună în curtea școlii ,,cercul încrederii”.

 

Recomandările redacției