munitiiÎn cursul zilei de ieri, reprezentanţii ISU Arad au fost alarmaţi de două ori în privinţa unor proiectile de război descoperite în Micălaca.
Primul a fost găsit unde se lucrează la liniile de tramvai, pe strada Renaşterii, unde întoarce tramvaiul la ieşire din Arad. Muncitorii care lucrau la linia de cale ferată la terasament, au găsit un element de muniţie şi au făcut apel la numărul de urgenţă 112. La faţa locului, s-a deplasat o echipă pirotehnică şi au constatat că este vorba de un proiectil de calibru de 82 mm, provenit din cel de-al Doilea Război Mondial. Muniţia a fost ridicată, transportată şi depozitată în siguranţă, pentru a fi distrusă.
Al doilea proiectil a fost găsit tot în Micălaca, în zona Mioriţa. Un cetăţean a descoperit o grenadă într-o pubelă de gunoi, după care a anunţat Secţia de Poliţie Micălaca. Aceştia au contactat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pentru ca pirotehniştii să se deplaseze la faţa locului şi să ridice muniţia în condiţii de siguranţă. Grenada nu a putut fi identificată. „Dacă nu scrie anul de fabricaţie, se fac nişte cercetări asupra ei şi pentru identificare se iau nişte date. Grenada este de tip defensiv şi este funcţională. Aceasta a fost transportată, în condiţii de siguranţă, în vederea distrugerii. Orice element de muniţie este periculos, reprezintă un pericol de aceea cetăţenii care găsesc elemente de muniţie sunt ru­gaţi să nu le manipuleze, pentru că pot exploda, ci să anunţe de urgenţă autorităţile pentru a le putea ridica în siguranţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca.
(C.G.)

Recomandările redacției