santRevoltă în rândul locuitorilor şi reprezentanţilor instituţiilor ce îşi au sediile pe străzile Ioan Alexandru şi Robăneşti din municipiu. Şanţuri adânci au rămas descoperite în zonă  încă de anul trecut, când o serie de lucrări de reabilitare a reţelei de canalizare au fost demarate în zonă.
Lucrările care au fost lăsate baltă cu puţin timp înainte de sărbători fac nenumărate victime în rândul şoferilor ce au nenorocul să tranziteze zona, iar responsabilii pentru dezastrul din asfalt întârzie să apară. Enigma gropilor ce au răsărit pe stradă odată cu lucrarea pe care nimeni nu vrea să o revendice pare a fi lipsită de orice soluţie pentru localnici. Reprezentanţii Primăriei anunţă că nicio lucrare a instituţiei nu se derulează în respectiva zonă a oraşului.
În vreme ce şanţul cel mai apropiat de partea carosabilă a străzii Ioan Alexandru „înghite” zi de zi componente ale automobilelor  aflate în trafic, localnicii au obosit să mai bată în zadar pe la porţile instituţiilor care ar putea găsi soluţii. Un lucru este sigur însă: reprezentanţii Primăriei susţin că lucrarea abandonată nu aparţine municipalităţii, iar nisipul menit să protejeze automobilele a fost turnat peste şanţ de localnici. „Din câte cunoaştem noi este lucrarea Primăriei, prin care ar fi trebuit să se reabiliteze reţeaua de canalizare. O firmă privată a făcut săpăturile, dar înainte de sărbători au plecat fără să astupe şanţurile, deşi i-am rugat pe muncitori să nu ne lase toată mizeria asta aici. Am pus mână de la mână şi am pus noi nişte nisip peste gropi, fiindcă şi cei de la firma de pază şi cei de la centrul de copii şi-au rupt maşinile trecând pe aici. Ne-am dus şi la Primărie să cerem ajutor, dar ni s-a răspuns că lucrarea nu este a lor”, explică patronul uneia dintre companiile ce îşi au sediul în zonă.
Primăria caută vinovaţi
De cealaltă parte a misterului încă nedezlegat al gropilor de pe strada Ioan Alexandru, reprezentanţii Primăriei anunţă, prin vocea purtătorului de cuvânt, că vor demara cercetări în zonă. „Lucrarea respectivă nu este a Primăriei. Au existat, însă, mai multe solicitări de autorizaţii pentru săpături în acea zonă şi a fost şi o avarie a reţelei CET. Reprezentanţii departamentului de disciplină în construcţii vor verifica, la adresă, cine a a efectuat săpăturile şi dacă a fost respectat termenul de execuţie al lucrării conform autorizaţiei”, informează Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Recomandările redacției