camera_hotelCamera Deputaţilor precizează că 301 deputaţi şi-au clarificat opţiunea pentru cazare, dintre care 101 au optat pentru cazarea în alte spaţii decât cele de la hotelurile care au contract cu instituţia.

Astfel, aceştia au optat pentru obţinerea a 70% din tariful minim practicat de unităţile hoteliere, respectiv circa 133 de lei/noapte.

Între parlamentarii care au solicitat sume pentru cazarea individuală se numără inclusiv preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care se află pe lista demnitarilor care beneficiază de locuinţă din partea RA-APPS.

Totodată, între cei care beneficiază de cazare asigurată de Camera Deputaţilor se numără şi alţi miniştri, precum cel al Transporturilor, Relu Fenechiu (hotel), ministrul Apărării Mircea Duşă (hotel), ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu (chirie), ministrul delegat pentru ape şi păduri, Lucia Varga (hotel), ministrul delegat pentru întreprinderi mici şi mijlocii, mediul de afaceri şi turism, Maria Grapini (hotel), ministrul delegat pentru energie, Constantin Niţă (hotel) şi ministrul delegat pentru dialog social, Doina Pană (hotel).

De asemenea, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a optat pentru cazarea în regim particular, în timp ce fostul ministru al Mediului, Laszlo Borbely, a preferat cazarea la hotel.

 

Recomandările redacției