bacSesiunea specială a Bacalaureatului 2013 se va desfăşura în perioada 18 mai – 31 mai 2013. Sesiunea specială este organizată pentru elevii din clasele a XII-a şi a XIII-a care participă la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale care se desfăşoară în perioada sesiunii normale de bacalaureat.
Pentru asigurarea participării elevilor din clasele a XII-a/a XIII-a la loturile naţionale de pregătire pentru competiţiile internaţionale şi la competiţiile internaţionale 2013, sesiunea specială de bacalaureat de anul acesta se va desfăşura în perioada 18 mai – 31 mai 2013.
„În conformitate cu prevederile Metodologiei de organizare şi desfăşurare a exa­­- menului de bacalaureat 2011, valabilă şi pentru anul 2013, Ministerul Educaţiei organizează în fiecare an şcolar o sesiune specială de bacalaureat, pentru elevii din clasele a XII-a şi a XIII-a participanţi la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale care se desfăşoară în perioada sesiunii normale de bacalaureat. Calendarul sesi­unii speciale se aprobă prin ordin al ministrului Educaţiei“, declară prof. Claudius Mladin, ins­pectorul şcolar general al Judeţului Arad.
La această sesiune sunt înscrişi 262 de candidaţi, dintre care doar unul este din judeţul Arad. Este vorba despre Teodor Valentin Bilegan, elev în clasa a XII-a la Liceul cu Program Sportiv Arad şi care în perioada normală de desfăşurare a examenului de bacalaureat participă la un concurs internaţional de haltere.
Anul trecut, un număr de nouă elevi din judeţul nostru au participat la sesiunea specială de bacalaureat, care a avut loc la Bacău.

Recomandările redacției