telefonO seară cu prietenii în oraş s-a înche­iat cu o pagubă pentru un tânăr de 17 ani din Arad. În timp ce se afla într-un local, a rămas fără telefonul mobil, după ce acesta i-a fost sustras de pe masă. A cerut sprijinul jandarmilor în momentul în care a sesizat furtul, dar şi a proprietarului localului pentru a viziona imaginile de pe camerele de supraveghere.
„La dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad a fost solicitată intervenţia unui echipaj pentru soluţionarea unui caz de furt ce a avut loc într-un local situat în zona Podgoria. La faţa locului, persoana care a făcut apelul, un tânăr de 17 ani, a precizat că, în timp ce se afla în local, i-a fost sustras de pe masă un telefon mobil. După verificările efectuate, a rezultat că două tinere, care se aflau la o masă alătu­rată, împreună cu prietenii, profitând de neatenţia tânărului, au sustras telefonul pe care apoi l-au ascuns în toaletă. La controlul efectuat, asupra persoanelor aflate în local, nu s-a găsit telefonul, însă după vizionarea imaginilor înregistrate cu ajutorul camerelor de supraveghere, au fost observate cele două tinere în timp ce sustrăgeau telefonul de pe masă”, a precizat maior Emilia Fînaţă, purtător de cuvânt al IJJ Arad. Jandarmii au pornit pe urmele lor, iar cele două au fost prinse în scurt timp în apropierea loca­lului. În faţa imaginilor înregistrate au recunoscut cele întâmplate.
Cele două tinere, de 14 şi 15 ani, sunt cercetate pentru furt calificat.
O altă adolescentă s-a ales cu do­sar penal pentru că a încercat să scoată dintr-un magazin un obiect vestimentar dar fără să-l achite. Vorbim despre o tânără de 15 ani pe care poliţiştii Biroului de Ordine Publică o cercetează deoarece a fost prinsă, în timp ce a sustras o geacă, în valoare de 219 lei dintr-un complex comercial, din Arad.
Prejudiciul a fost recuperat, iar adolescenta este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Recomandările redacției