cutitO seară de distracţie în oraş s-a încheiat pe masa de operaţie pentru un tânăr în vârstă de 26 de ani din Arad. Acesta a fost implicat într-un conflict spontan ce a izbucnit într-un local din municipiu iar de aici şi până la momentul în care a fost rănit a mai rămas un singur pas.
Nimic nu prevestea cele ce aveau să se întâmple. Rănitul, ieşise în oraş împreună cu un prieten pentru a se simţi bine câteva ore. La un moment dat însă, între ei şi o altă persoană din local a izbucnit un scandal. Au ieşit însă din bar pentru a nu creea probleme dar şi pentru a-şi clarifica neînţelegerile. Câteva minute mai târziu, pentru că apele nu s-au potolit, tânăr de 22 de ani a scos din buzunar un briceag şi l-a înjunghiat pe cel cu care avea un conflict. Apoi, când a văzut că lucrurile se complică, a plecat şi s-a făcut nevăzut.
A urmat apoi apelul la 112 prin care au fost chemaţi în ajutor medicii dar şi poliţiştii. Tânărul rănit a fost imediat preluat de către un echipaj de la ambulanţă şi transportat la Unitatea de Pri­miri a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean Arad pentru îngrijiri de specia­litate. Medicii l-au supus imediat unor investigaţii complexe iar astfel au aflat că viaţa tânărului era în pericol. Înţepătura cuţitului atinsese ficatul pacientului iar acesta avea nevoie urgentă de o intervenţie chirurgicală. Aşa că în câteva minute, era deja pe masa de operaţie. „La Unitatea de Primiri a Urgenţelor a ajuns un pacient cu o plagă înjun­ghiată în zona abdomenului, victimă a unei agresiuni. A fost operat imediat iar în prezent este conştient şi operant. Ca la orice intervenţie chirurgicală există o perioadă de vulnerabilitate dar noi considerăm că nu vor fi probleme deosebite şi că se va recupera complet”, a declarat medic Adrian Wienner, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Arad.
Cel mai probabil însă, bărbatul va mai rămâne internat în spital cel puţin o săptămână pentru a primi îngrijiri medicale şi tratament.
Între timp, poliţiştii şi procurorii au deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările în care bărbatul a fost înjunghiat. „Suspectul a fost identificat rapid şi reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat judecă­torilor cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii in­fracţiunii de tentativă de omor”, au precizat anchetatorii.
Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă să rămână ani buni în spatele gratiilor pentru tentativă de omor.

Recomandările redacției