Un tânăr a făcut o serie de infracțiuni și, spre surprinderea lui, nu a scăpat după ce polițiștii au luat-o pe urmele sale.

Așadar, totul a început în noaptea de luni spre marți, 11 respectiv 12 noiembrie a.c. când tânărul de 20 de ani, din Bârsa, ar fi sustras de pe raza localității Șușani un autoturism lăsat neasigurat și cu cheile în contact. De aici el s-a deplasat pe raza localităților Prunișor și Sebiș, după care ar fi derapat într-un șanț.

Panicat și fără să știe cam ce e de făcut în această situație, tânărul ar fi abandonat autoturismul, a demontat plăcuțele cu numărul de înmatriculare și ar fi luat cheile din contact și documentele autoturismului.

Puțin mai târziu, în aceeași noapte, tânărul s-a deplasat în localitatea Ignești unde, găsind un alt autoturism neasigurat și cu cheile în contact, el a văzut o nouă oportunitate. Băiatul l-a sustras și s-ar fi deplasat în localitatea Craiva, unde l-ar fi vândut cu 50 de euro.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că tânărul nu deține permis de conducere, dar a făcut practică pe cele două autoturisme pe care a reușit să le și avarieze, pe lângă că erau furate.

În baza probatotoriului administrat, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților Judecătoriei Gurahonț cu propunere de arestare preventivă.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, furt în scop de folosință, conducere fără permis și distrugere.

Recomandările redacției