vames ani
Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de de 74.601,30 Lei (aprox. 18.886 Euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către Dorin Liviu Novac, inspector vamal în cadrul Direcției Regionale pentru Accize și Operațiuni Vamale Timișoara, Biroul Vamal Moravița, în perioada 16 februarie 2007 – 31 decembrie 2011.
Acesta deţine, legal, în Sântana, un spațiu comercial în Arad, un VW Golf din 2002 și a realizat venituri anuale de 26.127 de lei.
Numai că…
„Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Timișoara, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de Novac, în perioada exercitării funcției publice. Acesta a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere”, preciza ANI.

Recomandările redacției