zidÎn ziua de vineri, 26 aprilie, în jurul orei 19, patru persoane au fost rănite în timp ce munceau la o clădire din centrul municipiului Arad.
Cei patru munceau la consolidarea unei case de pe strada Emanoil Gojdu nr. 15, al cărei plafon și zid s-au prăbuşit la un moment dat asupra muncitorilor, conform spuselor purtătorului de cuvânt al ISU Arad, colonel Lucian Câmpianu.
Victimele au fost scoase de sub dărâmături, la intervenţia reprezentan­ți­lor ISU Arad și a unor echipaje de medici. Trei dintre victime au fost transportate la Spitalul județean Arad cu diferite răni și au fost supuse unor controale medicale amănunțite, una dintre victime fiind supusă unei operații. Iniţial, medicii au spus că vieţile celor trei nu sunt în pericol. A patra victimă a refuzat să meargă la spital.
Locul prăbuşirii zidurilor a fost investigat şi de către reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad, pentru a afla cum s-a petrecut incidentul.
„Unul dintre răniți are hemoragie abdominală și a fost introdusă în sala de operație, altul are leziuni la coloană și nu pare să își poată mișca picioarele, iar a treia victimă are leziuni cranio-toracice”, a explicat directorului medical al Spitalului Județean Arad, Adrian Wienner.
După ultimele informaţii, una dintre persoanele rănite de peretele casei care s-a dărâmat peste ei vineri seara, la Arad, a murit, iar altul e în pericol de a rămîne paralizat pentru tot restul vieţii.
Femeia decedată avea 56 de ani şi a încetat din viaţă din cauza multiplelor fracturi suferite la nivelul bazinului. Aceasta a murit în sala de operaţie. Tânărul de 27 de ani, cu leziuni la coloană este în stare gravă, fiind diagnosticat cu secţiune medulară, o afecţiune care îl va obliga să-şi petreacă zilele într-un scaun cu rotile. Bărbatul a fost transferat la Timişoara.
A treia persoană rănită în accidentul de construcţii a rămas la Chirurgie, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Arad , fiind tratată pentru contuzii la coloana cervicala.
Autorităţile încă cercetează cazul, încercând să stabilească cine a încălcat legea şi ce amenzi sau sancţiuni de ordin penal vor primi cei vinovaţi.
Claudia Gavra

Recomandările redacției