După multele dezbateri pe tema gunoiului, acesta revine. Din câte se poate observa, unii dintre arădeni nu se obosesc deloc să facă lucrurile așa cum trebuie. Chiar dacă este aproape imposibil să nu fi aflat deja că nimeni nu o să ridice mobilierul așezat în fața ghenelor, mereu apar lucruri noi. După ce am început cu mobila de bucătărie, am continuat cu lemne, geamuri și saltele, acum avem și scaunele ce ne lipseau pentru un mobilier complet.

Din păcate, cu toate că unii încearcă, alții nu au nici un interes să se conformeze regulilor și să facă lucrurile exact așa cum trebuie făcute. Multora nu le pasă de reguli și reușesc astfel să deranjeze și restul oamenilor. Subiectul a fost discutat deja de mai multe ori și s-a ajuns la concluzia că, atunci când cineva deține mobilier de care vrea să scape, acea persoană este nevoită să își transporte singură tot mobilierul și, contra cost, cineva îi va scăpa de el.

Desigur, pentru că multora li se pare inacceptabil să plătească sau să își ducă singuri mobila, ei revin la vechile obiceiuri care transformă Aradul într-o ghenă uriașă. Pun pur si simplu tot ce nu le mai trebuie lângă ghenă și așteaptă ca, printr-o minune, să dispară.

Minunile de acest gen nu se întâmplă și, în cazul în care se întâmplă, acestea sunt făcute chiar de oamenii străzii care se bucură de ceea ce găsesc. Din nefericire, oamenii străzii iau ceea ce găsesc și duc gunoiul peste tot prin oraș. Chiar de aceea am ajuns să ne trezim cu saltele pe Malul Mureșului și probabil, curând, vom vedea și cum „răsar“ niște scaune pe undeva.

Orașul devine unul cu un aspect din ce în ce mai neplăcut și, chiar dacă de multe ori ne place să învinuim autoritățile, dar și pe cei ce se ocupă de conducerea orașului, ghenele care arată așa sunt doar din vina cetățenilor care nu vor să înțeleagă exact cum stau lucrurile.

Recomandările redacției