Unii fură, alții fac vânzare ilegală, toți încearcă să se descurce cum pot, altfel decât prin muncă cinstită. Pentru început avem cazul unui tânăr de 25 de ani care, cu toate că deja este cunoscut faptul că poliția patrulează prin acea zonă constant, el și-a încercat norocul. Piața Catedralei este zona în care se găsesc cei mai mulți vânzători de țigări de contrabandă. Tot acolo l-au prins polițiștii Biroului de Ordine Publică ieri, pe un arădean de 25 de ani, în timp ce oferea spre comercializare 400 de țigarete netimbrate, susceptibile a proveni din contrabandă.

În comparație cu alții, tânărul avea mai puține pachete de țigări asupra sa, dar asta nu îl scutește de pedeapsa ce urmează să i se aplice. Țigările și suma de 629 de lei, provenită din comercializarea țigaretelor, a fost indisponibilizată. Mai departe tânărul s-a ales cu un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Alți doi bărbați și-au petrecut noaptea de duminică încercând să facă rost de lucruri noi, dar din casa alcuiva. În urma investigațiilor efectuate de polițiștii din Pâncota, au fost identificați doi bărbați din aceeași localitate. Unul dintre aceștia de 29 și celălat de 41 de ani, care, în noaptea de 30 noiembrie/1 decembrie a.c., ar fi pătruns prin efracție într-un imobil de pe raza localității. De aici cei doi au reușit să sustragă două aparate de cafea și un aragaz.

Într-un final, prejudicial a fost recuperat și predat persoanei vătămate, iar mai departe au fost întocmite dosare de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Recomandările redacției