Colaborare academică și schimb de experiență între UVVG și Universitatea din Duhok

O delegaţie a Universității de Vest „Vasile Goldiș” condusă de prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității și prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a primit în data de 15.05.2013, în Sala de Conferințe din cadrul Campusului Universitar „Vasile Goldiș”, vizita unei delegații a provinciei Duhok din Regiunea Autonomă Kurdistan, Republica Irak, condusă de guvernatorul provinciei, dl. Fattah Tamar Ramadan. Delegația irakiană a fost însoțită de Nicolae Ioțcu, președintele CJA și Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț Arad.
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a prezentat un scurt istoric al UVVG și a subliniat importanța relațiilor de colaborare vii­toare și domeniile de activitate comune cu Universitatea din Duhok (UoD) din regiunea Kurdistan (Irak). „Am identificat câteva puncte de colaborare academică în domeniul medicinii, silviculturii, turismului, ştiinţelor umaniste şi ştiinţelor educaţiei. Suntem două Universităţi tinere care dorim să colabo­răm şi să pregătim foarte bine tinerii din cele două ţări, prin studii universitare, postuniversitare și de masterat. Suntem foar­te onorați de vizita care ni s-a făcut de către delegaţia din Kurdistan condusă de guvernatorul provinciei, dl. Fattah Tamar Ramadan.”
Guvernatorul provinciei Duhok, din Regiunea Autonomă Kurdistan, Fattah Tamar Ramadan, a subliniat: „Mă bucur că mă aflu aici, la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, în calitate de oaspete, unde am fost primit cu multă căldură. Avem foarte multe puncte comune şi cu siguranţă, atunci când delegaţia română va veni la noi, vom în­cheia un protocol de colaborare, pentru că şi noi avem nevoie de specializări în domeniul universitar pe care dorim să le desfăşu­răm în colaborare cu Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad”.
Nicolae Ioțcu, președintele CJA, a precizat că, „în a doua zi a vizitei domnului guvernator Fattah Tamar Ramadan şi a delegaţiei care îl însoţeşte în Arad, ne-am aflat în zona mediului universitar din orașul nostru. Ne bucurăm că la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” am găsit puncte comune. Facultăţile pe care dumnealor le au în regiunea Kurdistan sunt într-un fel corespondente cu cele de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”. Ne bucură acest lucru şi sperăm ca pe viitor să existe o colaborare foarte bună în zona edu­caţiei între cele două entităţi”.
Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, a precizat: „Suntem foarte onoraţi pentru vizita delegației din provincia Duhok din Regiunea Autonomă Kurdistan, condusă de domnul guvernator Fattah Tamar Ramadan și vizita delegaţiei de la Universitatea din Duhok. Suntem o universitate a comunităţii arădene, o universitate tânără, dar foarte determinată şi implicată în ma­nagementul academic”.
Delegația irakiană a fost plăcut impresionată de laboratoarele de cercetare din cadrul Institutului de Științe ale Vieții, sălile de curs și Departamentul de Științe Silvice și Agroturism din cadrul Facultății de Științe ale Naturii, Inginerie și Informatică aflate în Campusul Universitar Vasile Goldiș.
Biroul de presă al UVVG

Recomandările redacției