* UNIV. GOLDIŞ ICIM Arad, pentru a 9-a oară campioană naţională a României la baschet feminin

uvvg-baschetÎntreaga comunitate academică din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” se bucură alături de toţi arădenii pentru excepţionala performanţă obţinută de echipa de baschet feminin Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” ICIM Arad, cucerirea celui de-al nouălea titlu de campioană a României.
O delegaţie a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” condusă de prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii s-a aflat aseară, în faţa Primăriei Arad, pentru a sărbătorii alături de echipa de baschet feminin UNIV. GOLDIŞ ICIM Arad, noua campioană naţională a României. Cu această ocazie, preşedintelui UVVG, prof. univ. dr. Aurel Ardelean i s-a înmânat medalia şi diploma care atestă locul I câştigat de UNIV. GOLDIŞ ICIM Arad.
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, ne-a declarat: „Este un eveniment important pentru Universitatea noastră, singura Universitate din România care are în componenţă o echipă de baschet feminin. Felicit studentele şi masterandele componente ale echipei de baschet feminin Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” – ICIM Arad, care au reuşit excepţio­nala performanţă de a câştiga cel de-al nouălea titlu de campioană a României. Universitatea noastră se înscrie în elita Universităţilor private, care fac cinste acestei ţări, prin formarea unor specialişti deosebiţi, în toate domeniile. Este deosebit de important ca această ştachetă, a cali­tăţii, să o transmitem mai departe şi să demonstrăm că întreaga comunitate de studenţi, masteranzi, doctoranzi, postdoctoranzi şi profesori se înscrie în cerinţele moderne de accedere în rândul elitelor Universităţilor europene. Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” a demonstrat că se poate realiza o îmbinare fericită între activitatea de student şi sportul de performanţă atât prin baschetba­listele noastre, cât şi prin alţi sportivi de renume naţional şi european. Nu putem decât să le felicităm pe campioanele noastre şi pe suporterii acestei minunate echipe de baschet feminin”.
Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, a subliniat că „Senatul Universităţii sprijină performanţa echipei de baschet feminin UNIV. GOLDIŞ ICIM Arad. Universitatea noastră, prin misiunea şi obiectivele ei promovează, pe lângă realizarea obiectivelor curriculei academice, sportul de performanţă. Felicit studenţii, masteranzii şi absolvenţii specializării Educaţie Fizică şi Sport care, prin premiile obţinute la competiţiile naţionale şi internaţionale onorează, întreaga comunitate academică. În cei 20 de ani de existenţă, Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie, Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii noastre a creat zeci de campioni, în toate domeniile sportului, care au repre­zentat Aradul şi România la competiţii naţionale şi internaţionale, unde au câştigat medalii şi cupe de aur. Toţi aceşti sportivi, dintre care mulţi sunt astăzi cadre didactice, sau antrenori emeriţi ai unor loturi naţionale vor fi sărbătoriţi în cadrul Zilelor Academice Arădene organizate de Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” în perioada 16-18 mai 2013. În urma evaluărilor şi a clasificărilor pe specializări, care s-au realizat la nivel naţional, specializarea Educaţie Fizică şi Sport a fost cuprinsă în Categoria A, ceea ce demonstrează excelenta activitate a cadrelor didactice, studenţilor şi masteranzilor noştri”, a precizat prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.
Biroul de presă al UVVG

Recomandările redacției