O bestie cu chip de om se află din nou în libertate grație recursului compensatoriu și pedepsei mult prea blândă primită în urmă cu opt ani de zile, pentru niște fapte greu de imaginat și de pus în cuvinte. În anul 2011, Leahu Rovin, atunci în vârstă de 45 de ani, a fost arestat după ce și-a violat și torturat propria mamă sub privirile neputincioase ale tatălui său, pe care îl bătea când încerca să-și apere soția. Infractorul, cu domiciliu în municipiul Hunedoara, a fost atunci condamnat de Judecătoria Hunedoara la nouă ani de închisoare fiind la scurt timp încarcerat în Penitenciarul Aiud. Deși de-a cursul anilor el a tot înaintat cereri de eliberare condiționată, abia în anul 2018 a fost pus în libertate.

În anul 2011, coșmarul femeii în vârstă de 68 de ani a ieșit la iveală după ce aceasta s-a prezentat, plină de vânătăi, la spitalul muncipal din Hunedoara. Întrebată de medici cine a bătut-o în halul ăsta, femeia a declarat că agresorul e chiar fiul ei. Medicii au chemat poliţiştii care au început o anchetă. Aşa au aflat că femeia nu a fost doar agresată de fiul ei, ci şi violată de acesta. „În urma cercetărilor efectuate în acest caz, s-a stabilit că fiul femeii a comis asupra acesteia şi infracţiunile de viol, incest şi lipsire de libertate în mod ilegal”, a precizat inspectorul Bogdan Niţu, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara. Rovin Leahu, a fost dus la sediul poliţiei din Hunedoara pentru audieri. Poliţiştii l-au reţinut şi, ulterior, l-au prezentat magistraţilor de la Judecătoria Hunedoara, care au emis pe numele său mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile. Anchetatorii au ajuns la concluzia că faptele abominabile s-au petrecut pe parcursul a mai bine de doi ani. 

După ce a fost eliberat din închisoare, Leahu Rovin a ajuns și la Arad, unde în urmă cu o lună a comis o tâlhărie. În timp ce se afla pe o stradă din Arad, prin acte de violență el a încercat să-i smulgă unei femei lanțul și inele din aur pe care le purta, precum și o poșetă aflată în posesia acesteia. Însă nu a reușit să fugă cu bunurile furate fiind ulterior imobilizat de forțele de ordine. Luând în calcul violența și probabil și antecedentele înfiorătoare, magistrații Judecătoriei Arad l-au arestat preventiv, iar la o lună de la comiterea faptei au și prelungit măsura preventivă în cazul acestuia. „În temeiul dispoziţiilor art. 348 alin. 2 Cod procedură penală, raportat la art. 207 Cod procedură penală menţine măsura arestării preventive privind pe inculpatul: – Leahu Rovin: în prezent aflat în arestul I.P.J. Arad, arestat în baza mandatului de arestare preventivă nr. 35/UP/24.09.2019 emis de Judecătoria Arad în dosarul nr. 14758/55/2019, acuzat de săvârşirea infracţiunii de tentativă de tâlhărie prev. de art. 32 C.p. rap. la art. 233 C.p. cu aplic. art.41 al. 1 C.p. rap. la art. 43 al. 5 C.p. urmând ca verificarea legalităţii şi temeiniciei acestei măsuri să fie efectuată periodic, dar nu mai târziu de 30 de zile; Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din data de 04.10.2019, ora 09,30”, se arată în soluția Judecătoriei Arad.

Recomandările redacției