OLYMPUS DIGITAL CAMERA„Lună plină de teatru” continuă la Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad cu spectacolul „Apropos, aţi chemat pompierii?” care se va juca joi, 17 ianuarie, de la orele 19 în Sala Mare. „Apropos, aţi chemat pompierii?”, un one man show cu Zoltan Lovas distins cu premiul pentru cel mai bun actor la Gala Hop de la Bacău în 2006 şi care s-a jucat pe scena arădeană pentru mai bine de zece ani.
„Apropos, aţi chemat pompierii?” de Aldo Nicolaj în regia Lianei Didilescu este unul dintre cele mai longevive şi îndră­gite spectacole ale Teatrului din Arad.
Facem precizarea că acest spectacol înlocuieşte reprezentaţia cu „Opera – Galeria”, care din motive de ordin tehnic a fost reprogramată pentru 3 februarie, orele 19. Aşa cum ne asigură reprezentanţii Teatrului Ioan Slavici, spectatorii care şi-au cumpărat deja bilete pen­tru „Opera – Galeria” le pot fo­losi pentru a intra la specta­colul „Apropos, aţi chemat pompierii?” sau, la reprezentaţia din 3 fe­bruarie, deoarece preţul va rămâne ne­schimbat: cinci lei de persoană, chiar dacă spectacolul are loc în afara programului de reduceri.
„Lună plină de teatru” este un program care se desfăşoară pe parcursul lunii ianuarie şi prin care se doreşte atragerea spre cultură a celor care nu frecventează în mod obişnuit sala de spectacol. Vor avea loc 19 reprezentaţii, cu o frecvenţă mai mare decât de obicei. Se urmăreşte, de asemenea, facilitarea accesului la teatrul de calitate al tuturor categoriilor sociale.
Cel mai nou proiect al Teatrului Clasic Ioan Slavici a fost dedicat zilei de 15 ianuarie, ziua de naştere a poetului Mihai Eminescu şi desemnată Ziua Culturii Na­ţionale. Astfel, mai multe volume au fost expuse aseară în foaierul central al tea­trului înainte de reprezentaţia de la orele 19 cu Casa Bernardei Alba de Federico Garcia Lorca în regia lui Mihai Măniuţiu. „Nu trebuie decât să le luaţi, să vă înscrieţi numele în caietul pe care îl veţi găsi lângă cărţi şi în interiorul volumului ales. După ce veți citi cartea, vă rugăm să o dați mai departe, prietenilor, oamenilor apropiați, celor care au nevoie de cărți, rugându-i ca și ei să-și scrie numele pe coperta interi­oară. Ne dorim ca astfel cărțile dă­ru­ite de noi să ajungă la cât mai multă lume, iar numele înscrise pe copertă să demonstreze la câte persoane a ajuns darul nostru”, a declarat Mihaela Balint, iniţiatoarea proiectului. „Ne-am gândit că orice spectacol de teatru por­neşte de la un text, de la o carte, cartea fiind «temelia» oricărui act de cultură”, a mai spus Mihaela Balint.

Recomandările redacției