jandarmi
Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad au fost angrenate, la finalul săptămânii ce s-a încheiat, în misiuni care au avut drept scop asigurarea ordinii și liniștii publice, în zona de competență, în timpul cărora fiind aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8700 de lei.
În aceeași perioadă, jandarmii Grupei de Supraveghere și Ordine Publică Lipova au fost solicitați să intervină pentru aplanarea unui conflict ce a avut loc într-un local public. În cazul respectiv, au fost întocmite actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, pentru săvârșirea unei infracțiuni de „lovirea sau alte violențe” de către un bărbat în vârstă de 26 de ani, din orașul Lipova.
„A fost depistat şi un bărbat de 65 de ani în timp ce oferea spre comercializare, într-o piaţă din Arad, unelte de pescuit interzise de lege. Asupra acestuia au fost găsite două plase de pescuit tip monofilament și o plasă tip ridicător. Uneltele au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză au fost întocmite acte de sesizare, având în vedere că producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial reprezintă infracțiune”, preciza mr. Emilia Fînaţă, ofiţer de presă în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad.
De asemenea, pe timpul unei misiuni de menținere a ordinii publice, în noaptea de 23/24 mai a.c., un echipaj de jandarmerie a depistat, pe o stradă din cartierul Sânnicolau Mic o persoană care prezenta un comportament suspect. Identitatea acesteia a fost stabilită, fiind vorba de Ioan F., în vârstă de 20 de ani, cu domiciliul în Bihor. După verificări, a rezultat că acesta era dat în urmărire generală din data de 29 ianuarie 2015, într-un caz de de tâlhărie.

Recomandările redacției