Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice împreună cu polițiștii din Buteni au depistat în trafic două transporturi de țigarete de contrabandă. Patru bărbați au fost arestați preventiv și peste 179.000 de țigarete de contrabandă au fost indisponibilizate de polițiști.

În dimineața zilei de 13 octombrie a.c., polițiștii au depistat în trafic, pe DJ792 C, două autovehicule în privința cărora exista suspiciunea ca ar fi utilizate pentru transportul de țigarete de contrabandă.

Efectuând semnalul de oprire, conducătorii celor două autovehicule și-au continuat deplasarea, aruncând de-o parte și de alta a drumului mai multe cutii. Procedând la inventarierea cutiilor aruncate, s-a constatat că acestea conțineau 179.800 fire țigarete de diferite mărci, netimbrate sau timbrate necorespunzător, susceptibile că ar fi provenit din contrabandă. Întreaga cantitate de țigarete a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor. La aproximativ 1.500 de metri de locul în care ar fi fost aruncate cutiile, pe partea stângă a direcției de deplasare, a fost depistat staționat și asigurat, unul din cele două autovehicule urmărite de polițiști, a declarat inspector principal Lorena Radu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

Deși încercau să se sustragă tragerii la răspundere penală, polițiștii au reușit depistarea pe raza localității Ineu a celui de-al doilea autovehicul și identificarea celor bănuiți de comiterea activității infracționale, respectiv patru bărbați cu vârste cuprinse între 23 și 33 de ani, toți din județul Maramureș.

În baza probatoriului administrat, fiind prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă, față de cei patru, a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă”, a precizat inspector principal Lorena Radu.

Recomandările redacției