urmeComplexul Muzeal Arad organizea­ză „Urme 50, expoziție retrospectivă a artistului arădean Rudolf Kocsis Ver­nisajul a avut loc aseară în Sala Ovidiu Maitec a Secţiei de Artă a Complexului Muzeal Arad. A vorbit Călin Dan, critic de artă.
Expoziţia „Urme 50” va fi deschisă publicului până în 30 iunie. Programul de vizitare este de marți până duminică între orele 9 şi 17.
„Urme 50 este o expoziţie personală cu un caracter retrospectiv, unde, sunt prezentate lucrări începând cu anii 80 şi până în zilele noastre. Sculpturile, picturile şi desenele sunt o selecţie din cele mai importante etape ale creaţiei: «Recuperarea kitschului», «Garderoba bunicului», «Geantă», «Arhaică-Contraste» şi «Vitis»”, ne-a declarat Adelina Stoenescu, purtător de cuvânt al Complexului Muzeal Arad.
Artistul arădean Rudolf Kocsis s-a născut în 1963 la Chişineu-Criş. A absolvit Facultatea de Arte Plastice din cadrul Conservatorului George Enescu, Iași, la specializarea sculptură – restaurare, promoția 1988. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România – Filiala Arad, încă din 1991, iar din 2002 doctor în Arte Vizuale, Facultatea de Arte, Universitatea din Pécs, Ungaria.

Recomandările redacției