După o zi liberă și una pe drum, utiștii
și-au reluat pregătirea de iarnă. Impropriu spus, căci în Antalya, acolo unde arădenii s-au cantonat încă de duminică seara, temperaturile sunt cu mult pe plus. Mai mult, „roș-albii” vor simți sub picioare și covorul de iarbă na­turală după ce, timp de 17 zile, s-au antrenat pe „sinteticul” de pe „Motorul”, iar miercuri, de la ora 17, au programat și primul test din Turcia. Adversară le va fi Racing Union, echipa de locul 9 primul eșalon luxemburghez.
Duminică după-amiază, după ce și-au luat în primire camerele, jucătorii „Bătrânei Doamne” s-au bucurat pentru prima oară de condițiile de refacere oferite de Hotelul IC Santai, din Belek. Ieri dimineață, încălzirea pentru primul antrenament de pe tărâm turcesc a avut loc în moderna sala de forță a stabilimentului.
Delegația arădeană la Belek este condusă de Dorin Stana, directorul administrativ al UTA-ei, însă majoritatea directivelor le va da antrenorul principal, Laszlo Balint. Bineînțeles, acesta îi va avea alături pe „secunzii” Cezar Zanfir și Gabriel Vasiliu, dar și pe preparatorul fizic Alexandru Radu. Medicul Hashem Falah și maseurii Daniel Chiorean, Nicolae Tomescu și Lilian Ciontu completează delegația.
Lotul deplasat în Antalya numără 25 de jucători, după cum urmează:
Iacob, Bolboașă, Opric – portari
A. Rus, Tomozei, Fl. Ilie, Crișan, Melinte, E. Pașcu, Roumpoulaku – fundași
Oroian, Ciucur, Bustea, Hrezdac, Pușcaș, Moise, Isac, Miculescu, Ursu, Vulturar, Gavrilă – mijlocași
C. Rus, Al. Ioniță, Buhăcianu, Jebari – ata­canți
Laszlo Balint susține în continuare că UTA nu mai caută vreun profil special de jucători pentru a-și întări lotul, dar: „Cum am mai spus-o, în cazul în care se ivește o oportunitate să putem aduce vreun jucător care să ridice nivelul valoric al lotului, în condițiile noastre financiare, bineînțeles că vom încerca să fructificăm acea oportunitate. Altfel, la acest moment, consider că avem soluții atât pe posturi, cât și în ceea ce privește jucătorii tineri și trebuie s-o repet, chiar sunt mulțumit de cum evoluează acești copii. Noi suntem atenți în primul rând la pregătirea jucătorilor noștri, care au demonstrat de ce sunt în stare în prima parte a sezonului. Asta nu însemană că fiecare dintre noi nu trebuie să ne ridicăm nivelul pentru la primăvare, iar acest lucru l-am transmis vestiarului încă din prima zi”, a punctat „principalul” arădenilor.
După meciul cu luxemburghezii, urmează partida contra rușilor din liga secundă, Yenisey Krasnoyarsk. Arsenal Tula (pe 12 februarie) și Vorslka Poltav U21 (pe 14 februarie) sunt ceilalți doi adversari ai arădenilor, înainte de meciul pe puncte de la Miercurea Ciuc, cu Csikszereda, de pe 22 februarie. „Am mai spus-o, noi trebuie să ne ridicăm nivelul și tocmai de aceea am căutat am programat meciuri puternice, în compania unor adversari cumva peste nivelul nostru. Din punctul nostru de vedere, o formație de liga a doua din Rusia este peste una din România, raportându-ne la diferențele dintre primele două eșaloane din cele două țări. Apoi, ultimul meci, în compania celor de la Vorskla Poltava Under 21, va fi și el extrem de interesant pentru că și acel campionat al tinerilor din Ucraina e unul extrem de tare, iar adversarul nostru a depășit în clasament echipele similare ale celor de la Dinamo Kiev și Șahtior Donețk. Una peste alta, avem meciuri interesante, puternice, sper să progresăm la finalul lor, să ne realizăm, în general, obiectivele pe care ni le propunem și să ne întoarcem cu toții sănătoși, căci și acesta este cel mai important foarte lucru”, a adăugat Laszlo Balint.
Cantonamentul „Bătrânei Doamne” în Antalya se încheie pe 14 februarie.

Recomandările redacției