UTA a reușit prima victorie din acest sezon după ce a învins-o pe Dinamo Bucureşti cu scorul de 1-0 (1-0), luni seara, în deplasare, în ultimul meci din etapa a 5-a a Ligii I de fotbal.

Ioan Hora a fost cel carea a marcat golul din penalty în minutul 42, după ce Ante Puljic a faultat pe Denis Rusu. Pentru UTA a fost prima victorie din acest sezon, după trei remize și o înfrângere.

Dinamo a ratat ocazii de gol prin Juan Camara (2, 39) şi Diego Fabbrini (77). UTA a mai avut o şansă de gol, prin Rusu, care nu a ajuns la centrarea lui Neluţ Roşu (47).

În minutul 60, Dinamo ar fi putut primi şi ea un penalty când mingea a lovit mâna lui Rusu, în propriul careu. Dinamo rămâne cu o victorie în acest sezon, obţinută în deplasare. Pe teren propriu, Dinamo are două egaluri şi un eşec.

Laszlo Balint și-a felicitat jucătorii, cu toate acestea Balint a fost conștient de faptul că trebuie fie atent la fiecare mișcare datorită jucătorilor buni de la Dinamo.

Vreau să îi felicit pe băieți, am știut că vom ajunge în situația în care va trebui suferim și să absorbim presiunea adversarilor, pentru că eram conștienți de calitatea jucătorilor de la Dinamo”, a punctat antrenorul principal utist Laszlo Balint.

Antrenorul echipei este convins de faptul că lucururile încep să se echilibreze, iar echipa lui își ridică nivelul în primul eșalon al fotbalului românesc.

Mă bucur mult pentru moralul băieților și pentru atmosfera noastră de acum. În primele 3 etape meritam mai multe puncte, iată că lucrurile se echilibrează și sunt convins că vor rămâne echilibrate până la finalul campionatului. Săptămâna trecută a fost reușită din toate punctele de vedere, i-am simțit pe jucători determinați, victoria de azi e exclusiv meritul lor”, a adăugat antrenorul Bătrânei Doamne.

FC Dinamo Bucureşti – UTA Arad (0-1), Stadion Dinamo – Bucureşti

A marcat: Ioan Hora (42 – penalty).

Arbitru: Sebastian Colţescu (Craiova); arbitri asistenţi: Radu Adrian Ghinguleac (Bucureşti), Ionel Valentin Dumitru (Gherghiţa/Prahova); arbitru de rezervă: Cătălin Buşi (Râmnicu Vâlcea)

Observatori: Aron Huzu (Sibiu) – CCA, Valentin Mateescu (Ploieşti) – LPF

Recomandările redacției