Returul barajului de menținere / promovare în Superliga, dintre UTA și Gloria Buzău, va fi arbitrat de bucureșteanul Radu Petrescu. Unul dintre arbitri cu cele mai multe erori în acest sezon, Radu Petrescu a fost totuși considerat cel mai potrivit pentru a conduce partida dintre Farul Constanța și FCSB, care a decis titlul de campioană în acest sezon; iar în acel meci Radu Petrescu a avut o prestație foarte bună.

Este pentru prima oară în acest sezon când acest arbitru conduce un meci al echipei noastre. De-a lungul timpului însă Radu Petrescu s-a aflat la centru la un meci al UTA-ei, în 7 rânduri, bilanțul echipei noastre nefiind unul foarte încurajator: o victorie, 4 remize și două înfrângeri. Iar una dintre remize stârnește chiar amintiri neplăcute, este vorba despre acel 1-1 de pe Arena Națională, împotriva Rapidului, meci jucat în sezonul trecut și în care la 1-0 pentru UTA, Petrescu nu i-a acordat un penalty clar echipei noastre.

În ceea ce-i privește pe oaspeți, aceștia au fost arbitrați de-a lungul timpului de 4 ori de către Radu Petrescu și au cu el la centru o victorie, o remiză și două înfrângeri. Vorbim însă de meci jucate cu foarte mult timp în urmă, la începutul carierei bucureșteanului, în perioada 2007-2014.

Per total în acest sezon, Radu Petrecu a condus la centru 34 de meciuri, dintre care 20 în Superliga, 10 în competițiile internaționale și alte 4 în campionatul respectiv cupa din Arabia Saudită. Are o medie de 4,9 cartonașe galbene arătate pe meci și a arătat de 9 ori cartonașul roșu dintre care de 3 ori direct. A dictat pe parcursul sezonul 12 lovituri de la 11 metri.

Restul brigăzii care va oficia mâine este format din asistenții Mircea Grigoriu (București) și Bucsi Imre-Laszlo (Sfântu Gheorghe) și rezerva Rareș Vidican (Satu Mare). În camera VAR se vor afla Marcel Bîrsan (București) și Stelian Slabu (Brașov). Observatorii partidei sunt Octavian Șovre (Satu Mare) pentru arbitraj și Grigore Felix (București) pentru organizarea jocului.

(foto: digisport.ro)

Recomandările redacției