UTA și-a făcut treaba și în ultimul meci oficial al anului 2019 și termină la 4 puncte distanță față de Mioveni în fruntea clasamentului Ligii a II-a la fotbal. Victima arădenilor a fost Petrolul Ploiești, poate prima favorită la promovarea pe prima scenă a fotbalului românesc, căreia i-a administrat un sec 3-0, repetând scorul de pe „Ilie Oană”.
Ca și la precedentele partide de pe teren propriu, publicul arădean a scandat celebrul refren: „Cine e pe primul loc!?”, dar Laszlo Balint o ține pe a lui când vine vorba despre poziția în clasament. „V-am mai spus că pentru mine în acest moment clasamentul nu este important. E adevărat că este reconfortant să fim acolo, pe primul loc, la o distanță liniștitoare, dar asta nu înseamnă nimic. Noi trebuie să rămânem la fel de serioși, ne așteaptă o perioadă de pregătire grea, în care trebuie să muncim în așa fel încât să devenim mai puternici, pentru că, fiți convinși, returul va fi cel puțin la fel de greu precum a fost acest sezon de toamnă. Așa că acesta va fi obiectivul nostru principal prin tot ceea ce facem începând din ianuarie când ne vom reuni. Adică să muncim și să facem tot posibilul să devenim mai puternici, inclusiv prin cele câteva transfe­ruri pe care le gândim”, a spus Laszlo Balint, după succesul cu Petrolul.
E a doua iarnă la rând, când tânărul tehnician termină pe primul loc în Liga a II-a la cârma unei echipe, după Snagov. „Pentru mine personal nu înseamnă nimic locul 1 la final de tur. Este pur și simplu rezultatul muncii noastre, nu al meu, personal, pentru că UTA nu înseamnă Balint, nu înseamnă Ciprian Rus sau Buhăcianu. Eu am încercat aici să fac un grup puternic și cred că am reușit, pentru că am câștigat foarte multe meciuri prin spiritul grupului, prin atitudinea băieților. Atitudinea colectivă nu mă refer doar la jucători, mă refer inclusiv la oamenii care sunt în spatele nostru, maseuri, doctori, oamenii din club, toată lumea are un aport la fel de important la tot ceea ce înseamnă rezultatele noastre de până acum”, a adăugat fostul fundaș.
Întrebat dacă 41 de puncte după 21 de meciuri ar fi un „scor” bun în opinia sa, Balint a adăugat: „Este o barieră psihologică pentru că, dacă facem socoteala, suntem undeva la o medie de două puncte pe meci. Dacă reușim să ne menținem această medie probabil că o să ne atingem obiectivul propus de noi în vestiar. Repet, nu a fost un obiectiv impus, dar este foarte important să ținem această linie și să nu gândim neapărat în perspectivă. Nu mă gândesc ce se va întâmpla pe 30 mai, la data ultimului joc. La acest moment, credeți-mă, mă bucur foarte mult că am încheiat acest sezon de toamnă bine, la cât de încărcați am fost. Suntem obosiți și cred eu că merităm această vacanță, pentru ca apoi să revenim în ianuarie concentrați pe ceea ce avem de făcut în continuare. Această clasare reprezintă mai degrabă o responsabilitate pentru noi și nu un confort”.
Așa cum nu dorește să vorbească prea mult de poziția UTA-ei în clasament, Balint nu dezvoltă subiectul contracandidatelor. „Nu calculez șansele celorlalte echipe, sper să ajungeți să mă cunoașteți. Eu mă concentrez foarte mult pe ce am de făcut la echipa mea și pe lucrurile care ne privesc efectiv pe noi. Nu mă uit la traseul Petrolului, la traseul Rapidului, la ce face Mioveni. V-am spus și etapa trecută, încercăm să ne uităm cât mai puțin la rezultatele celorlalte echipe și la tot ceea ce se întâmplă în clasament, pentru că încă mai sunt foarte multe puncte puse în joc și atunci trebuie să rămânem concentrați pe munca noastră”, a concluzionat „principalul” arădenilor.
La finalul primei părţi a sezonului Ligii
a II-a, după 21 de etape, UTA e pe locul 1, cu 41 de puncte, fiind urmată de CS Mioveni (37), Rapid (35) şi Campionii FC Argeş (33). Campionatul se va relua la finalul lunii februarie 2020.

Recomandările redacției