giofalEchipa fanion a Aradului este pe cale să transforme și toată luna ianuarie într-una de vacanță. Terminându-și treaba în turul ligii secunde pe 24 noiembrie, odată cu remiza internă (1-1 cu FC Bihor), „textiliștii” stabiliseră să reînceapă antrenamentele pe 14 ianuarie 2013, numai că socoteala de acasă nu s-a potrivit deloc cu cea din târg.
Rămânând fără posibilitatea de a mai investi la UTA și anunțându-și încă de anul trecut disponibilitatea de a ceda clubul fără pretenții, Giovanni Catanzariti nu a găsit un investitor serios. Datoriile cifrate în jurul sumei de 450 de mii de euro cântăresc greu, plus că persoanele interesate au dorit să se convingă prin intermediul unui audit că situația nu e mai gravă, iar asta a cerut timp suplimentar. Și, chiar dacă negocierile cu unul – doi oameni de afaceri sunt destul de avansate, atâta timp cât nimic nu e bătut în cuie, echipa e ținută departe de haosul din Calea Aurel Vlaicu. „Atâta timp cât nu putem să le spunem nimic nou jucătorilor, nu are rost să-i aducem la pregătire. Cu fotbaliști nemulțumiți e imposibil să lucrezi, plus că nu există perspectiva certă a rezolvării problemelor”, spunea acum două săptămâni Adrian Falub, în momentul în care a amânat reunirea lotului de pe 14 pe 21 ianuarie.
Cum nici în acea săptămână nu s-a întâmplat nimic concret, jucătorilor li s-a comunicat să mai stea în vacanță până pe 28 ianuarie. Și, când în sfârșit ar fi trebuit și utiștii să-și reia pregătirea, s-a decretat a treia amânare!? De data aceasta, stafful tehnic speră ca mijlocul săptămânii să-i prindă la treabă.
„Am stabilit să ne vedem miercuri, 30 ianuarie, dar cine știe… Lucrurile trebuie rezolvate cumva, căci pur și simplu nu mai putem continua cu această stare de incertitudine. E o situație inimaginabilă, acum chiar am intrat în criză de timp. Sunt echipe care se antrenează de două săptămâni, fac cantonamente prin Antalya, iar UTA nu știe încotro s-o apuce. Nu credeam că o să ajungem aici, dar acum nu mai are rost să ne plângem de milă. Săptămâna viitoare (n.a. această săptămână) va fi albă sau neagră”, susține Adrian Falub.
Antrenorul principal al „Bătrânei Doamne” se află de luni la Arad pentru a vorbi față în față cu „oficialii” echipei și a vedea ce se mai poate salva în acest punct al sezonului. Falub ia în calcul și o eventuală despărțire de „alb-roșii”, lucru cu atât mai neplăcut cu cât a refuzat în această iarnă o ofertă de la o altă divizionară secundă. „Nu mă mai gândesc acum la asta, ci doar la rezolvarea problemelor de la UTA. Că mai rămân sau plec e mai puțin important. În schimb, clubul trebuie să existe cu sau fără mine pe bancă”, a mai spus fostul fotbalist al Universității Cluj.
Așadar, lacătul de la vestiarul UTA-ei nu va fi deschis nici astăzi. Poate chiar a ruginit (ca și speranțele suporterilor) de când activitatea celei mai titrate formații din Provinciei stagnează.

Recomandările redacției