Pentru al doilea weekend consecutiv, „Bătrâna Doamnă” nu este angrenată în campionatul ligii secunde, iar asta înseamnă că stafful tehnic trebuie să găsească soluții pentru sebutamenținerea în „priză” a jucătorilor. Până la urmă, varianta aleasă este aceea cu două partide amicale într-o singură zi. Prin urmare, în această dimineață, utiștii își măsoară for­țele cu AS FC Baban Marcel Jimbolia, iar după-amiază, cu Național Sebiș.
Echipa patronată de fostul fotbalist al UTA-ei, Marcel Băban, împarte în două clasamentul Ligii a IV-a Timiș. Gruparea din Jimbolia este mai degrabă una romantică, ce urmărește mai mult spectacolul și care va veni să joace deschis și la Arad începând cu ora 10, pe arena din Calea Aurel Vlaicu.
Sebișul este o formație mai solidă decât cea din județul vecin și, teoretic, ar trebui să le pună ceva mai mari probleme „alb-roșiilor”. Mihai Petcuț spune că disputa amicală cu echipa emblemă a județului este numai potrivită pentru a pregăti dificila deplasare de la Satu Mare. „Mi-am dorit foarte mult un adversar care să ne solicite înainte de meciul cu cea mai bună echipă din serie. UTA este peste Olimpia, deci pentru noi e un examen util înainte de un meci de campionat pe care nu ne dorim să-l pierdem. Sunt sigur că va fi un antrenament bun și că vom face totul pentru a fi la înălțimea unei echipe bune de Liga a II-a. Nici nu mă interesează cu ce echipă va evolua UTA împotriva noastră pentru simplul fapt că toți jucătorii au valoare dacă au ajuns să facă parte din lot”, consideră Mihai Petcuț.
Și Adrian Falub are ideile clare înainte de meciurile de verificare de astăzi. „În condițiile în care au trecut nouă zile de la ultimul nostru joc oficial și vor mai trece alte șapte până la următorul, tot ce ne punem propune este să ne menținem ritmul de competiție cu ocazia acestor două partide amicale. Nu știu încă cum voi împărți lotul pentru partidele cu Jimbolia și Sebiș, dar o să urmărim ca fiecare jucător al nostru să aibă cel puțin 90 de minute în picioare după ziua de vineri. La finalul zilei mi-ar plăcea să constat că am făcut două antrenamente bune și nu avem niciun jucător accidentat”, a precizat antrenorul „alb-roșiilor”.
UTA și Sebișul au câte două absențe pentru confruntarea directă de astăzi de la ora 18. Laso și Capătă, respectiv Botiș și Jude, nu vor evolua în această după-amiază pe arena „Francisc Neuman”. Doar în cazul în care vremea se va strica, partidele amicale ale „Bătrânei Doamne” vor fi mutate pe un alt teren din municipiu.

Recomandările redacției