La exact două săptămâni de la precedenta întâlnire dintre cele două echipe, UTA și Academica Clinceni se duelează din nou pe Arena „Francisc Neuman“. Pe 25 februarie Bătrâna Doamnă s-a impus prin golurile lui Miculescu și Ubbink, în fața unei echipe aflată în degringoladă din cauza problemelor financiare, a numeroaselor schimbări din lot și a instabilității de pe banca tehnică. Situația nu e cu mult diferită astăzi doar că anumite amănunte aduc ajustări în sprijinul echipei oaspete. Constantin Giurescu are deja aproape trei săptămâni de lucru cu echipa, aceasta s-a mai omogenizat puțin și, un factor nu lipsit de importanță, colapsul celor de la Gaz Metan Mediaș a făcut ca ilfovenii să prindă curaj în tentativa de a scăpa de unul dintre locurile direct retrogradabile. Au reușit chiar să-i învingă pe medieșeni după care să piardă la mare luptă cu Rapid, 0-1.

UTA pe de altă parte, după meciul precedent cu cei de la Clinceni, a înregistrat un regres, pierzând 0-1 în deplasare cu Chindia și apoi având o evoluție foarte slabă în prima repriză a meciului cu CS Mioveni. A urmat însă apoi o repriză secundă foarte bună, cu presiune, ocazii, finalizat cu o victorie iar suporterii speră evident că aceasta este adevărata față a echipei, pe care o vor vedea în play-out. Dincolo de prudența normală care trebuie să caracterizeze pregătirea fiecărui meci, este incontestabil faptul că Bătrâna Doamnă este mare favorită și n-ar trebui să se pună problema câștigătoarei, chiar dacă Ionuț Badea nu va putea beneficia de serviciile lui Medjimorec, Isac și Ongaro, toți trei accidentați. Lipsa lor ar putea fi suplinită însă de atmosfera electrică din tribune. Este primul meci care se desfășoară fără niciun fel de restricții din punct de vedere al prezenței publicului și este de așteptat să asistăm la o atmosferă specială. Dezamăgirea ratării play-off-ului a fost lăsată în urmă, UTA se află la începutul unui nou drum în play-out, mini campionat în care echipa lui Ionuț Badea joacă pentru un obiectiv care poate cataliza energia suporterilor: accederea la barajul pentru Conference League. 

Zece întâlniri directe între cele două echipe au avut loc până acum. UTA a învins de șase ori, a remizat o dată și a contabilizat trei înfrângeri. Pe teren propriu, bilanțul este, surprinzător poate, unul foarte echilibrat: două victorii, un egal și două înfrângeri. Însă în ceea ce privește strict duelurile de pe prima scenă a fotbalului românesc, lucrurile stau diferit. În sezonul trecut UTA a remizat pe teren propriu și a câștigat în deplasare cu 3-0, același scor care a fost consemnat și duelul din turul acestei ediții de campionat, când Ioan Hora printr-o dublă și David Miculescu au punctat pentru victoria obținută în deplasare împotriva echipei conduse atunci de Ionuț Chirilă. În sfârșit, așa cum spuneam, în returul sezonului regulat UTA s-a impus cu 2-0 pe teren propriu.

Meciul va fi condus la centru de o brigadă condusă de Florin Andrei (Târgu Mureș). Acesta îi va avea ca asistenți pe Alexandru Vodă (Alba Iulia) și Mihăiță Necula (București) în timp ce al patrulea oficial va fi Bogdan Dumitrache (București). Arbitrajul va fi supervizat de Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea). Observator de joc este Viorel Ilinca (Pitești). Fluierul de start se va auzi la ora 17.30, acesta și desfășurarea ulterioară a jocului putând fi urmărite și în transmisiune directă pe posturile Digi Sport 1, Telekom Sport 1 și Look Sport.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției