barbu catalinLuni s-a aflat că echipa arădeană a fost reprezentată la Adunarea Generală a cluburilor din ligile II și III de Cătălin Barbu, fostul manager general al celor de la FC Argeș.
Inițial, s-a crezut că ex-conducătorul piteștean, mâna dreaptă a lui Cornel Penescu la FC Argeș, a fost mandatat de arădeni să-i reprezinte doar simbolic, însă Adrian Marțian a dezvăluit că lucrurile nu stau chiar așa. Omul de afaceri care și-a anunțat despărțirea de UTA a indicat că Barbu a venit „la pachet” cu jucătorii de la FC Argeș, iar fostul director executiv Gheor­ghe Constantin i-ar fi pregătit un contract de 3,000 de euro pe lună.
„E lucrarea lui Catanzariti și a lui Constantin. A fost la federație, a reprezentat UTA? Nu am știut, l-au mandatat conducătorii, cei care au drept de semnătură. Nu înteleg cum a ajuns acest Barbu să fie la UTA fără să știu eu și fără să accept eu”, a spus Adrian Marțian.
Cel poreclit „Împăratul” în birourile și vestiarele alb-roșii când a ajuns aici a arătat presei contractele jucătorilor piteșteni Ion, Ivănică, Cîrstoiu, Briceag și Dulcea, ale lui Firțulescu și Roșca, dar când a dorit să-l arate și pe cel al lui Barbu, despre a cărui existență a afirmat că știe, a constatat că a dispărut de la club, în ton cu haosul general care a înconjurat echipa arădeană în această vară.
În schemă cu jucătorii
Fostul șef al Piteștiului a confirmat, ieri, că a devenit managerul sportiv al UTA-ei, după discuții cu ambii finanțatori ai Aradului, Catanzariti și Marțian, în ciuda afirmațiilor ultimului.
„Am intrat și eu în schemă în momentul în care s-a vorbit de cei cinci jucători de la Pitești să vină la UTA. Am contribuit și eu la aducerea lor la Arad, chiar i-am recomandat drept fiind cei mai buni, cei mai serioși fotbaliști de acolo. Și garantez în continuare pentru cei rămași la Arad (n.r. Cîrstoiu, Ion și Ivănică)”, a spus Barbu.
„Am apucat să vin la Arad, m-am întâlnit cu Giovanni Catanzaritti, am vorbit și cu Adrian Marțian, chiar dacă dânsul nu mai recunoaște. Știau amândoi de atribuțiile mele, cum ar fi reprezentarea echipei la Federație, ceea ce s-a și întâmplat ieri”, a subliniat fostul oficial al Piteștiului.
Nu se sperie de probleme
Cătălin Barbu vine la Arad după ce a trăit vremuri cel puțin la fel de grele la FC Argeș, unde relația sa cu fanii și cu jucătorii a fost de multe ori tensionată. „Nu mă sperie problemele de la UTA și asta pentru că sunt obișnuit cu cele de la Pitești, care au venit în val, mai ales în ultimul an. E păcat că două echipe de tradiție au ajuns în asemenea momente grele, dar sper că, cel puțin pentru UTA, să nu fie prea târziu și să se redreseze situația în așa fel încât să fie posibilă formarea și pregătirea unei echipe de promovare”, a punctat conducătorul, menționând că postul său e cel de manager sportiv.
Revine Falub?
În ton cu Giovanni Catanzaritti, Cătălin Barbu îl are ca favorit tot pe Adrian Falub pentru banca tehnică: „Din punctul meu de vedere, cel mai în măsură să antreneze echipa e Falub, știe ce a fost și ce e la Arad”. Postul de antrenor principal rămâne în continuare vacant, după ce Ovidiu Stângă s-a lămurit cum stă treaba la Arad în doar două zile. Așa că ce a rămas din lotul care reprezintă UTA în aceste zile s-a pregătit, ieri, sub coordonarea lui George Neagu, fiind posibil ca diseară Falub să-și facă din nou apariția la Arad, mai ales că situația pare răsturnată în favoarea lui Catanzaritti. Piteștenii, câți au mai rămas, au sosit la Arad la dorința antrenorului amintit, la fel și tinerii lui Băban de la Jimbolia. E și cazul lui Firțulescu.

Recomandările redacției